Am fost la BMW Joy Ride 2012


Ieri s-a desfasurat BMW Joy Ride 2012 la circuitul de la Prejmer. Nu a fost popularizat acest eveniment si nu au fost chemati nici presa si nici oameni din online motiv pentru care am tinut neaparat sa merg. Exclusivitate, deh.

Oamenii de la BMW Romania, niste oameni de nota 20 m-au ajutat cum au putut dar cei care m-au suit in masini au fost galatenii de la APAN Motors BMW cale pe care tin sa le multumesc. La Joy Ride am mai fost acum 2 ani, in Poiana cand am testat noul X1 si sistemele xDrive de pe X5 si X6.

Ei, sa va povestesc cum a fost ieri:

Ca intotdeauna, BMW s-a ridicat la nivelul consacrat, acela de clasa premium. Totul s-a desfasurat pe 3 module: Primul modul a fost cu seria 3 (320, 335, 340, 325) pe un traseu mai rapid, cu viraje bune dar si portiuni de viteza unde se putea testa atat acceleratia cat si tinuta de drum a masinii pe curbe periculoase. Pot sa va zic ca am ramas impresionat de directia precisa si de acceleratie.

Al doilea modul a fost o plimbare in conditii de circulatie deschisa prin satele din jurul Prejmerului cu seria 5 si seria 7. M-am urcat in 745d si am ramas impresionat de spatiul interior. Apoi, nu stiu cum am ajuns in 530d GT si prima impresie a fost: Dumnezeule! Cum putea sa sune motorul ala cand accelerai… de vis!

Al treilea modul a fost un curs de pozitie corecta la volan, abordarea virajelor si jocul cu volanul. Aici am avut niste serii 1 unde am invatat (sau exersat, mai exact) cum trebuie sa circule corect mainile pe volan, cum trebuie sa ne reglam scaunul si cum se abordeaza diferite viraje: slalom, ace de par, sicane etc.

Mai jos gasiti un video care sper sa explice mai bine ce a fost acolo decat am facut-o eu:

 

Pe sfarsit vreau sa multumesc inca o data APAN Motors si BMW Romania pentru ziua faina pe care am avut-o. Nici nu am realizat cand s-a facut ora 18 si soarele incepea sa apuna :).

3 thoughts on “Am fost la BMW Joy Ride 2012”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *