Hustle247Slave95v2-copy

Așa-i de fain când poți să lucrezi când și cât vrei…

 

Tot discut în ultima perioadă cu oameni și le spun, sincer, cât lucrez. În ultima vreme, programul meu, de om care poate lucra cât și cum vrea, e așa:

Trezit dimineața la 7. Cafea până la 7:30 timp în care îmi răspund la mailuri, apoi încep ziua de muncă. Lucrez pănâ mi se face foame, adică ora 13:30-14. Când continui să lucrez și să caut de mâncare (de cele mai multe ori comand). Mănânc în fața laptopului de cele mai multe ori. De obicei îmi programez ultima întâlnire la ora 7, deci practic termin munca la ora 8 seara. Ies să mănânc, dau o tură prin oraș (pe jos sau cu motorul) până la 11, de obicei. Vin acasă (sau în camera de hotel, depinde unde mă aflu) și continui să lucrez până la ora 1 sau 2 noaptea.

A doua zi, la fel. Oamenii nu reușesc să creadă că eu lucrez atât. Ei știu una și bună, în special cei care sunt angajați: Ajungi la birou la 10, cafea până la 11-12, apoi lucrezi o oră, mănânci, mai bagi o cafea, apoi mai lucrezi 2-3 ore, tragi mâță de coadă pe facebook până la 5 si gata ziua de muncă. Doar eu n-am șef, nu sunt nevoit să lucrez atât.

Dar îmi place.

Corpul meu s-a obișnuit cumva să se trezească după 5-6 ore de somn, deși înainte dormeam fără probleme 12 ore. De curând am ieșit în oraș cu niște oameni, am pocnit niște sticle de vin, am stat pânâ pe la 4, eu la 8:30 eram la treabă.

N-am șef, așa e. Pot să lucrez, ca orice om normal, 8 ore. Sau mai puțin. O fac din două motive: 1. De când stau singurel, n-am altă treabă. Decât să mă uit la Game of Thrones, mai bine lucrez/citesc ceva. N-am copii cu care să stau. Și 2. Am dat de citatul de mai jos acum ceva vreme (și deși nu-s fanul citatelor motivaționale, ăsta mi se potrivește).

Hustle247Slave95v2-copy

Nu zic că e rău ca angajat, dar eu după 2 ani de muncă pe cont propriu, construiesc și stric pentru jucăria mea, nu pentru un manager care să-și ia ultimul model de Seria 5.

Așa-i viața de om care poate lucra cât vrea. E fain. Da’ greu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *