iuliu maniu

Bă, ăla care te ocupi de treceri de pietoni prin Brașov, ești idiot?

Prin Brașov se mută trecerile de pietoni într-o veselie. Ba se fac unele noi, ba se mută ba se desființează.

Zic de aia de la Sala Sporturilor, una pe Vlahuță, Saturn și altele. Trecerile de pietoni erau puse ok. Singura problemă era că erau pe bulevarde cu 3-4 benzi pe sens, în linie dreaptă. Unde șoferii prind un 60-70km/h deseori. Și, inevitabil, se întâmplă accidente.

După ce mor 2-3 oameni în fiecare zonă, oamenii din comisia de Circulație se pun pe treabă. Presupun că se întâlnesc câte 10-15 oameni într-o sală mare de ședințe unde pierd 3-4 ore. Rezultatul? Se trântesc 2 limitatoare de viteză pe ambele sensuri și gata treaba. Toată lumea e în siguranță. Șoferii trebuie să încetinească, pietonii au vreme să treacă, Comisia și-a făcut treaba.

Exact așa a fost pe Saturn. Accidente->Limitatoare de viteză->alte accidente->trecere desființată. A fost pace și liniște. Limitatoarele trebuiau să încetinească șoferii. Doar că, și la 30 la oră dacă iei un bătrân pe capotă, are mari șanse să se facă pământ.

Pe Iuliu Maniu au făcut din două treceri de pietoni, amplasate ok, una singură, amplasată fix după curbă, în unghi mort (ca șofer nu vezi trecerea decât când ești la 10 metri de ea). O idioțenie mișcarea asta. Teoretic, trebuie să încetinești. Practic, acolo virajul ăla îți permite să-l negociezi la un 40-50 la oră liniștit. Faceți voi calculele: Intri cu 40, să zicem. Cu 10 metri înainte de trecere vezi omul pe zebră. Cât îți ia să frânezi? Dacă tu reușești, ai mari șanse să vină unul din spate care-ți dă. Așa că au găsit o soluție. Ghici care e? Evident, au pus limitator de viteza. Logic, nu? Dacă înainte trecerile de pietoni erau ok, nu știu să fi fost un accident acolo în ultimii 3-4 ani, și-au găsit ei de lucru și-au stricat treaba. Și ca să o dreagă, au pus limitator. Cam cum e și creierul lor, limitat. La 30 de neuroni/oră. A, și bonus: au pus limitator acolo fix acum, iarna, când restul limitatoarelor din oraș sunt scoase, să poată da cu lama. Logic? Deloc. Trebuie logică? Clar nu!

Să faci niște treceri de pietoni, mai ales când ești expert și plătit să faci treaba asta, nu cred că e imposibil. Te plimbi puțin cu mașina prin oraș și observi traficul, lași telefonul și pițipoanca din dreapta.

Sau, dacă nu te duce capul absolut deloc, nu pui, bă limitatule, limitatoare. Pune naibii un semafor cu buton. Vine omul, apasă, așteaptă și trece. Gata treaba. Da’ e greu, naibii.

Zona, de la 1:25:

4 thoughts on “Bă, ăla care te ocupi de treceri de pietoni prin Brașov, ești idiot?”

  1. De aproximativ un an încoace se întâmplă ceva trist în instituțiile locale. Și ar fi cazul să înceapă să își prezinte demisiile câțiva…

    Cel care a decis să mute trecerea de pe Iuliu Maniu ar trebui să o mute înapoi la locul ei, apoi să își prezinte demisia de urgență. El și toți ceilalți care au fost de acord cu această mutare. La fel și cel care a gândit dublul sens de la Modarom, apoi l-a schimbat. Și să nu mai revină în domeniul respectiv. Nu este pentru ei!

    La fel și la Poliția Rutieră, nu ar strica puțină schimbare… Sunt părtași la majoritatea accidentelor, prin simpla nepăsare.

    Presă locală ar trebui să facă și ea mai multă presiune pe autorități. Prea mult i-am giugiulit pe conducătorii orașului până și-au luat lumea în cap și fac acum din Brașov un loc de experimentat puterea lor de decizie idioată.

  2. Hai sa facem o petitie pentru schimbarea acestor domni… sa nu creada ca fac ce ii taie capu fara sa existe consecinte.

  3. Decat nimic, tot e ceva, chiar daca ne deranjeaza ca soferi. Asteapta sa vedem cum este fluxul din noua statie de autobuz si mai discutam. pana atunci sunt doar speculatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *