DSC01567

BCR are logică la fel cum are al doilea strat de lavabilă de pe pereţii din sufragerie

Ora 9 dimineaţă. Îmi fac o cafea, dau drumul la muzică şi mă pregătesc. La 10 aveam o filmare. Afară ploua. Mă urc în maşină şi mă gândesc să alimentez, deşi mai aveam ceva benzină. Opresc la peco, bag ceva în rezervor şi vorbind la telefon merg să plătesc. Scot cardul, bag PIN-ul şi dă eroare. Domnişoara mai încearcă o dată. N-a mers.

Sun la bancă, cash nu aveam decât vreo 20 de lei. Celalalt card rămăsese acasă. Relaţiile cu clienţii, dupa 15 minute de aşteptare, spun că au fost două tranzacţii neautorizate. În State. Zic să blocheze contul.

După masă dau fugă la bancă, să vad ce pot face. Cineva, cumva, mi-a folosit datele de pe card să cumpere ceva cărţi şi să facă o rezervare la un hotel mare din Las Vegas. Fac procedura cu declaraţiile, solicit alt card. Nu e problemă până aici, doar am scris mult că nu am mai postat de mult şi recuperez acum.

Problema cu BCR e următoarea:

Eu, ca titular al contului, dacă vreau să plătesc ceva online, am nevoie de token şi username. Tokenul, ca să îl pornesc, are un cod PIN. După codul PIN, primesc o cheie de acces. Apoi, când vreau să plătesc, trebuie să urmez iar in token nişte paşi care durează, în general, cam 7-8 minute.

Motiv pentru care plătesc rar din contul ăsta, am paypal mult mai comod, mai sigur şi din două clickuri e gata tot.

Dacă cineva îmi fură datele de pe card poate să plătească online fără toată procedura de mai sus, în fix 2 minute.

Şi cea mai mare problemă mi se pare că nu există limită la tranzacţiile neautorizate. Teoretic, trebuie să fie un 100-200 de lei. Dar cine mi-a furat datele putea să cumpere chestii de vreo 10.000 de euro fără ca eu să ştiu.

În schimb, este limită de 5.000 de lei la retragerea de la ATM.

3 thoughts on “BCR are logică la fel cum are al doilea strat de lavabilă de pe pereţii din sufragerie”

  1. La majoritatea bancilor am vazut ca platile online din afara tarii le faci doar cu numarul cardului si cvs. Fara 3D secure, fara token.

    Sau poate e din cauza site-urilor lor…

  2. Da, e stupid să poți plăti online click-click, dar pentru o factură sau chiar o rată la bancă să ai nevoie de 5-10 minute.
    @Răzvan: Din câte am înțeles de la un prieten, 3D secure e doar o mizerie românească care nu e recunoscută internțional, deci nici nu se aplică afară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *