rahat1

Bloggerilor, voi când primiți cadouri, ce faceți?

Vine Crăciunul, perioada când se dau cadouri peste cadouri. Serios, toată lumea împarte și primește cadouri “că așa trebuie”. Dar nu despre asta vreau să vorbesc azi, ci despre agențiile/companiile care trimit cadouri bloggerilor.

În caz că nu știați, bloggerii primesc des chestii de la anumite firme, cu diferite ocazii. De Crăciun, în special. Eu încerc să nu dau adresa mea multor agenții. Și nu pentru că am ceva cu ele, dar mă simt prost să primesc tot felul de pachete de la ei. Bere, pizza, stickuri, baterii externe, coarne, perne și alte chițibușuri.

Și nu mă simt prost pentru că nu-mi place să primesc cadouri, ci mă simt prost că atunci când primesc un cadou simt că am o obligație. Trebuie să dau și eu ceva înapoi. Simt că rămân dator, chestie de care m-am ferit toată viața mea.

Și ce aș putea să dau înapoi? Evident, expunere. Să pun pe blog sau facebook ce am primit de la compania X. Chestia nașpa este că atunci când primești o grămadă de colete e că pui toată ziua poze cu ce-ai mai primit. Oh, uite ce mi-a trimis X. A, uite ce mi-au adus Y. Și asta nu mă reprezintă. Și nu o fac. Primesc un cadou, zic mulțumesc și mă bucur de el. Cam atât.

Și cred că oamenii ăia se întreabă ce e în neregulă cu mine. De ce am primit un cadou și nu dau o poză pe facebook cu asta.

De asta prefer să nu primesc nimic. Să nu rămân dator. Să nu pară că sunt nesimțit. Sau arogant. Voi cum faceți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *