Brasov-oras de poveste

brasov

Poate ca stiti,poate ca nu,dar in urma cu 18 ani si vre-o 6 luni…am iesit de sub poale. De sub poalele Tampei.

Mai pe scurt, m-am nascut in Brasov.

Nu o sa il laud si nici nu o sa il fac sa para impopotonat. Asta pentru ca nici nu am chef de scris.

Brasovul,dupa mine, este foarte OK. In comparatie cu Bucurestiul, care, stie toata lumea, este tara lui Papura Voda. Sau in comparatie cu orice oras,cred ca se ridica la asteptarile U.E.

Noi nu avem gropi in asfalt. Cel putin, nu pe toate strazile, pentru ca in vara anului trecut, primarul (cred) a asfaltat aproape toate strazile din Brasov. Unde se includ si cele din cartiere. Cred ca toate strazile din Brasov s-au asfaltat, si sunt ca-n Germania, mai putin strada pe care locuiesc. Pacat. Mare pacat. Si acum imi pare rau ca am platit 109 Lei pe Rovigneta…

In fine, avem una dintre cele mai mandre piete din Romania, si anume Piata Sfatului.

Avem una dintre cele mai mandre biserici din Romania, si anume Biserica Neagra.

Avem una dintre cele mai tari statiuni montane din Romania-Poiana Brasov, unde bucurestenii,prahovenii,buzoienii,galatenii,brailenii si contantenii adora sa vina in acelasi timp aici,adica de Craciun si Revelion.

Noi,aici, nu suntem multi. Suntem vre-o 284 596 (i-am numarat acum) de suflete. Nici nu trebuie mai multi.

Daca ar fi sa raportez Brasovul la alte orase, si la parerea altora despre Brasov, as putea spune linistit ca aici este o mica “Germanie”.

Avem si noi buruienile noastre. Avem si noi DOAR NOI ursi gunoieri.

Avem bucuresteni pe strazi,care sunt cei mai idioti soferi de pe strazi. Ei si femeile. Si v-o spun din cele cateva mii de kilometrii parcursi, dintre care 75% prin urbanism…

Imi place Brasovul,e curat, este aer proaspat si tare, de munte, este lumea civilizata, este ordine si disciplina, este un oras grozav.

Am vizitat cam toate orasele tarii, si nu prea am gasit altul la fel. Poate doar Sighisoara si Targu-Mures sa se ridice la asteptari, dar Brasovul e mai OK.

Am primit leapsa prin care sa imi descriu oraselul natal de la Cristinuca, caruia ii datorez un miel pentru ca am botezat-o.

Dau leapsa asta mai departe… intregii blogosfere…

5 thoughts on “Brasov-oras de poveste”

  1. si eu sint din Brasov si cred ca este cel mai fain oras din tara, dintre toate.
    Acuma m-am mutat in Bucuresti si multi ma intreaba de ce am plecat din Brasov, nu multa lume pentru ca in mare toti oamenii cu care umblu sint si ei prieteni de cind locuiam acolo. Cind va veni timpul ma intorc. brasov ruulzz:D

  2. Au fost cei mai urati 3 ani din viata mea. Numai aici si in SIbiu nu merge CETul, de unde toti s-au luat dupa moda cu centrala, jumatate de an se sta fara apa calda- domnilor apa calda nu este un lux este o necesitate iar un boiler rezolva prea putin-, tiganii din Sacele m-au atacat pe strada ziua in amiaza mare cand eram luna a 7-a, nu i-am mai cantat fiemii sa doarma fiindca un bou de 15 ani dedeasupra mea ma imita, ma-sa si tacsu mi-au spart gresie in cap luni de zile desi eu stateam cu copil mic in casa, mi s-a furat caruciorul din casa scarilor inntr-o noapte de sambata- deci banuiesc ca nu au fost tiganii, caci tiganii nu actioneaza sambata noaptea imho. Niste oameni minunati in orasul dvstra deci si niste conditii excelente de trai. :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *