Prin Braşov nu prea se mai găsesc taxiuri. Soluţia?

ride

De cand i-au saltat mascatii pe cei de la Martax, in lumea taximetristilor se intampla chestii interesante.

Restul firmelor au marit tariful, de la 1.35 Lei/ km la 1.55/km si au introdus tariful de noapte, care timp de 8 ani nu a existat. Incepe la ora 22 si tine pana la ora 6, si este de 1.73 lei/km. Intr-un fel e bine, sper ca masinile sa fie mai ingrijite cu aceasta ocazie. Vor sa introduca si tariful extern, care acum nu exista iar un cetatean daca vrea sa urce in Poiana cu taxiul si are nevoie de bon (se intampla multe evenimente corporate acolo iar banii trebuie decontati), este imposibil sa faci asta.

Deci, cumva, legea ii obliga sa faca evaziune fiscala. Dar asta nu prea ne intereseaza pe noi, muritorii de rand.

Ce ne intereseaza pe noi este ca nu gasim taxiuri daca sunam la dispecerat. Sunt unele zile cand ies prin oras ori cu clientii (la protocoale a.k.a baute lungi si faine) ori pur si simplu sa mananc.

Si aveam prostul obicei sa sun la dispecerat, sa trimita masina acolo unde sunt. In ultima vreme, nu mai gasesti nicaieri o masina. In timpul saptamanii greu gasesti una iar in weekend n-ai nicio sansa.

Asa ca am descoperit solutia!

Am cleverTaxi pe telefon, iar cat timp ma imbrac sau platesc nota, deschid aplicatia si chem taxi. Nu trebuie sa stau cu dispecerul la telefon, nu trebuie sa sun la 5 companii diferite daca nu gasesc masina. Deschid aplicatia, apas un buton si astept.

In general o masina vine in 5-6 minute, partea buna este ca vezi cand a ajuns soferul, nu stai in fata restaurantului sa te sufle vantul. Partea si mai misto este ca o poti folosi si in alte orase. In Bucuresti nu stiam niciun numar de taxi, asa ca aplicatia a venit la fix. Sa nu mai mentionez atunci cand eram in Sibiu, undeva in camp la ora 4 dimineata cu o mana de alti bloggeri, si am sunat la o firma din Baia Mare, din greseala.

CleverTaxi pentru Android gasiti aici iar pentru iOS gasiti aici.

Recomand!

 

2 thoughts on “Prin Braşov nu prea se mai găsesc taxiuri. Soluţia?”

  1. nu mai e aplicatia star taxi? eu aia o foloseam inainte sa plec
    citisem la un moment dat ca vor sa introduca uber, inca nu s-au apucat de treaba?

  2. star taxi nu mai are nici un sofer. au migrat toti catre clever cand a aparut prima oara clever.

    Iar uber momentan angajeaza si cauta oameni, nu e o solutie pentru moment .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *