bike

Cât de periculos este mersul cu motocicleta prin Braşov?

Am revenit pe blog dupa o lungă perioadă în care am preferat să lucrez şi să fac chestii super-mişto decât să scriu. Despre chestiile mişto o să vă scriu tot aici, la un moment-dat.

Ei bine, revenind la subiectul articolului, trebuie să vă anunţ că mi-am vândut maşina. Nu a fost cu intenţie, ci s-a întamplat. Maşina la care am lucrat 4 ani. Sub care mă băgam cu drag dar şi cu silă. Maşina care m-a plimbat prin ţară în ciuda faptului că avea garda la sol de 3 degete.

Eh, şi din această cauză, din iulie, mă dau pe două roţi. E un scuter cu formă de motocicletă naked. Prinde şi viteză, undeva pe la 80. Pentru oraş e suficient. Zilnic cred că fac 30 de kilometri. Toţi în oraş. Când am luat-o, mama a făcut un mini-infarct când a auzit, tata la fel. Restul din jurul meu deja mă vedeau cu vată în nas şi palid. Toţi mi-au zis cât e de periculos şi cum o să îmi taie toţi şoferii calea, cum o să mi se bage în faţă şi cum o să cad de pe ea.

Recunosc, eram speriat la început. Mergeam cu o frică în mine şi rar depăşeam 40 la oră, deşi limita în Braşov e 60km/h (69, practic). Eh, şi atât de periculos e încât în două luni şi ceva am păţit două chestii: o dată doi băieţi într-un logan tunat şi muzica la maxim au trecut de pe banda 1 pe banda 2 in acelaşi timp în care eu treceam de pe banda 3 pe 2. Adică, ne nimerisem amândoi pe banda aia, în acelaşi timp. Eu m-am tras înapoi pe banda 3, l-am claxonat, iar la semafor l-am rugat să lase geamul jos şi i-am zis doar atât: “Vezi că era să mă dai jos”. Şi-a cerut scuze, apoi m-a întrebat ce-a făcut.

Eh, şi a doua oara o doamnă vorbea la telefon şi a oprit la stop ieşită jumatate pe prima bandă. Am văzut-o, am ocolit-o iar ea a rămas în lumea ei.

În rest, de fiecare dată când vreau să schimb o bandă, şoferii mă lasă. Când cineva vrea să îmi intre în faţă, toţi o fac în siguranţă.

M-am urcat zilele trecute în maşină. Dupa 500 de metri, deja cineva îmi tăiase calea şi a trebuit să frânez destul de violent. Fix după asta, în giratoriu, cel din dreapta mea nu şi-a păstrat banda şi era să intre in mine, iar când să ies o dubă a intrat în giratoriu fără să îmi dea prioritate. Toate astea în maxim 1 kilometru.

Nu ştiu care este fenomenul. Dar braşovenii sunt foarte atenţi la motociclete, mai puţin atenţi la biciclete şi aproape deloc atenţi la alte maşini. Cred că au învăţat că nu e bine să superi un băiat cu mănuşi cu inserţii de kevlar/carbon pe mâini.

A, şi secretul de a mă proteja: Nu depăşesc niciodată 60 la oră. E regulă. Ca să pot să frânez în caz de urgenţă. Ca să mă vadă ceilalţi şoferi. Că e mai bine.

Drive safe!

P.S: Să vă zic un secret: Găsesc parcare absolut oriunde, nu stau 3 semafoare să trec de intersecţie (cum se făcea pe Lungă, când se repara), iar cu un plin de 30 de lei mă plimb de uit unde e benzinăria.

7 thoughts on “Cât de periculos este mersul cu motocicleta prin Braşov?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *