road

Cum circulăm cu mașina în condiții de iarnă?

Sigur știți toate lucrurile astea, dar o să le mai scriu o dată, că am văzut în trafic zeci de tăntălăi care nu respectă nici măcar chestiile elementare. 

1.Anvelopele de iarnă

Știu că sunt mulți care consideră că pot circula și cu cele de vară, și așa este. Până apare o situație de urgență în care trebuie să frânați și vă duceți sanie vreo 80 de metri, că aderența e foarte scăzută. Sau ieșiți in decor. Chiar dacă e uscat pe jos, o bucată acoperită cu polei/gheață/zăpadă poate rupe aderența și vă treziți în șanț. Uite aici distracție.

Important: Anvelopele să fie cât mai noi, cu presiunea corectă, verificată săptămânal.

2. Curățați toată mașina

Știu, vă grăbiți. E frig. N-aveți chef să stați 10 minute. Eu urc în mașină, pornesc motorul, dau drumul la căldură la maxim spre parbriz, dezaburire pe lunetă și ies să dau zăpada/gheața de pe geamuri. Încep cu geamurile laterale, până dau gheața de pe ele, parbrizul și luneta se dezgheață. Durează 3-4 minute până începe să se încălzească în mașină.

Important: Nu dați zăpada doar de pe parbriz (stil hublou) și curățați bine și farurile și stopurile. Am vrea și noi, restul, să vă vedem.

3. Nu bruscați comenzile

Primul lucru pe care l-am învățat la școala de pilotaj atunci când am avut diferențe de aderență (uscat-polei) a fost că trebuie să-mi imaginez ca am un ou sub pedale și să am grijă să nu-l sparg. Accelerația se apasă ușor, treptat. La fel și frâna (ideal să folosiți foarte mult frâna de motor). Cu volanul trebuie să umblați finuț, mai ales pe viraje, pentru că se poate rupe aderența oricâte sisteme de siguranță aveți.

Important: Dacă simțiți că mașina fuge de fund, nu frânați! Accelerați ușor și contravirați la fel de ușor.

4. Verificați starea meteo

Trăim în secolul 21, toți avem un smartphone cu o aplicație meteo. Nu trebuie să-l mai urmărim pe Busu. Acum ceva vreme s-a anunțat în Brașov cod galben de ninsori. Aveam treabă în oraș, așa că am luat-o pe jos. Traficul era haos. Cozi, accidente, nervi. Am făcut cu 30 de minute mai mult, dar măcar nu m-am enervat. Dacă aveți de plecat undeva la drum lung, încercați să amânați câteva ore plecarea, ca să nu fiți nevoiți să dați vina pe autorități că au fost luate prin surprindere. Dacă și pe tine te prinde zăpada pe un drum de câmpie și rămâi blocat, ghici ce! Și pe tine te-a luat prin surprindere, deci o meriți.

Important: Iarna ninge! Chiar dacă acum e uscat și soare, mai ales la munte, ninge des!

5. Pregătiți mașina de iarnă

Pe lângă anvelope de iarnă, verificați antigelul, bujiile, becurile, ștergătoarele și uleiul. Dacă nu vă pricepeți, mergeți la un service. Durează 15 minute toată operațiunea și vă poate scăpa de belele. Pe lângă asta, niște lanțuri, o șufă și niște cabluri de alimentare în portbagaj fac minuni. Un săculeț cu nisip și o lopată nu strică, dar nu sunt obligatorii. O pereche de mănuși trebuie să stea mereu în mașină.

Important: Aprindeți mereu farurile, indiferent de condițiile de afară. Am zis farurile, nu proiectoarele, da?

6. Faceți un curs de conducere defensivă

Le spun tuturor asta, și de cele mai multe ori aud “Eh, da’ io știu să conduc, n-am avut niciun accident in X ani”. Corect, dar dacă va fi cazul să întâlniți o situație dificilă, ce preferați? Costă 6-800 de lei și vă poate învăța mai multe decât vă puteți imagina. Dacă tot îți iei mașină de 7.000 de euro, mai dai încă 200 de euro pe ceva care îți poate salva viața.

Important: Mergeți pe un câmp sau parcare goală și verificați manevrabilitatea mașinii pe aderență scăzută. Frâne bruște, smuciri de volan și chestii de genul. Vedeți cum vă descurcați. O să vă ajute. (dar nu în locuri publice!)

————

Sunt 6 pași care vă pot ușura viața. Iarna va fi mult mai distractivă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *