uber_app

Cum e cu Uber în Brașov?

Zilele astea a trebuit să circul prin centrul orașului de dimineață. Și cum nu am chef să stau să dezgheț mașina, să dau la racletă și să caut parcare 15 minute pe străduțe pe acolo, am ales Uber, că mi-am dat seama că nu aveam cash în portofel. 

Sunt mașini?

Nu am circulat seara în weekend, ci în timpul săptămânii. Dimineața, în principal. Am găsit mașini destul de repede. Între 5 și 2 minute a durat până a ajuns șoferul. Deci destul de decent. Mașinile sunt ok. Am mers cu Golf 4, Astra H și un Vectra. Toate curate, în care mirosea bine.

Șoferii?

M-am urcat într-o mașină și șofer era un domn pe la 45-50 de ani. Băi, atât de prietenos a fost nenea ăla că nu-mi venea să cred. S-a întors, a dat mâna cu mine, m-a întrebat ce fac, cum sunt, dacă mi-e frig, am discutat cât am stat în mașină de zici că am ieșit cu el la bere. Deși era dimineață și eu mergeam la o întâlnire, iar în momentele alea de obicei eu sunt antisocial și stau doar cu gândurile mele.

Singura bubă pe care am observat-o a fost că șoferii nu se descurcă cu aplicația. Un șofer a dat drumul la cursă în aplicație după ce am făcut vreo 2 km. Altul nu știa cum să dea drumul la cursă, i-am arătat eu. Apoi nu știa să o oprească. Dar a recunoscut că era prima zi. Dar probabil că se învață ei cu ea.

Concluzia?

Folosesc Uber foarte des, mai ales în alte orașe/țări. Nu vorbesc despre legalitatea lor, că nu știu cum stă situația exact. Înțeleg că teoretic e treaba șoferilor să-și declare veniturile, deci nu mă bag.

În Oslo am folosit mult Uber, mai ales că era de vreo 3 ori mai ieftin decât taxiurile normale. Și n-am întâlnit niciun șofer norvegian, ci toți erau imigranți. Dar foarte prietenoși și ei. Incărcător de telefon în spate, AUX să pui ce muzică vrei (mai ales că aveam de mers vreo 30-40 de minute) și i-am învățat ce mișto sună Subcarpați. Majoritatea mașinilor la ei erau electrice. Mai e mult până ajungem noi acolo, dar suntem pe drumul cel bun.

În București e evident de ce foloseam Uber. Nici nu stau să explic.

Șoferii de uber din Brașov spuneau că localnicii nu prea folosesc, în schimb fac treabă multă cu cei din București sau străinii, care la fel, preferă uber.

Nu știu cum o să meargă. Dar avem noroc cu turiștii, că altfel…

A scris și Robert despre Uber aici. 

A, dacă folosiți uber și vreți o cursă gratis, uite un promo code: alext13655ue

2 thoughts on “Cum e cu Uber în Brașov?”

  1. Noi am fost folosit Uber mult in Tailanda si Vietnam. Suntem multumiți de el. Daca vii vreodată in Asia sa-ți descarci aplicația Grab. E un fel de Uber, numai ca poți lua si scooter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *