Am cunoscut un loc vechi.

Pentru cei care nu sunt din Brasov, Dealul Melcilor e un deal, cum ii zice si numele (creativi brasovenii, stiu), undeva la poalele Tampei.  Am crescut fix langa dealul asta si, in capul meu, e folosit pentru doua lucruri: Iarna pentru sanius-viteza in coasta iar vara pentru gratare. Si pentru asta l-am folosit si eu o buna perioada. Am o gramada de amintiri in zona. O gramada de zgarieturi, o gramada de catarari in copaci, o gramada de sesiuni de stropeli cu apa, in toiul verii. L-am batut in lung si-n lat de nenumarate ori, aveam pana si casa in copac.

Pe la 14 ani am uitat total de el. Locul meu de joaca s-a mutat undeva in cartier, iarna mergeam la sanius in Poiana iar vara ne balaceam in piscine.

Dupa 10 ani, intr-o zi friguroasa de primavara, am ajuns iar pe el, din greseala si fara sa realizez. Nu stiu daca sunteti familiarizati cu senzatia urcarii unui munte, dar eu o patesc destul de des: Urc ce urc, iar la un moment-dat ma intorc spre priveliste. Si atunci ma loveste un peisaj ca in filme. Asa am patit si atunci.

Am vazut privelistea cum n-am vazut-o niciodata pana atunci, desi calarisem dealul de mii de ori. Asa ca m-am oprit. Si am admirat tot.

 

#oarecare

A photo posted by Alex Trofim (@bloghita) on

 

Si am vrut sa nu uit momentul ala. Senzatia aia ciudata in care, desi vezi un lucru de foarte multe ori, tot reusesti sa il redescoperi. Sa il vezi cu alti ochi. Sa cunosti un loc nou. Asa ca m-am apucat si mi l-am facut tablou.  

 

Autoportret work in progress… :) #sunrise #draw A photo posted by Alex Trofim (@bloghita) on

A durat aproape 3-4 luni pana l-am terminat. Am lucrat cu placere de fiecare data la el. Nu pentru ce se vede, ci pentru ceea ce simteam. Pentru ceea ce-am simtit atunci.

 

My first selfie. #draw #paint

A photo posted by Alex Trofim (@bloghita) on

Acest text este înscris în concursul TFB10 – #tenDubai – un eveniment organizat de Foto Union powered by Prestige Tours, cu sprijinul Canon și Calif.

One thought on “Am cunoscut un loc vechi.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *