fruits

Da, altă săptămână plină.

În ultima perioadă iar am alergat de colo-colo ca pe baterii. Sâmbăta trecută am avut chestii de rezolvat, apoi am apucat să fac un grătar scurt. Seara mi-am făcut bagajul iar duminică la 2 noaptea am plecat spre Danemarca.

12 ore pe drum m-au dărâmat, dar am avut o grămadă de treabă și de emoții. O prezentare la un nivel la care n-am visat până acum. N-am putut să dorm nici duminică noapte. Aveam 48 de ore nedormite și eram prins 8 ore într-o sală de ședințe cu niște oameni care nu erau clar de nasul meu. 6 cafele mai târziu și un redbull, eram teleghidat. Prezentarea a ieșit foarte fain, clientul mulțumit, deadline scurt și timp pentru somn foarte limitat.

Marți dimineață la 6, după 10 ore de somn în ultimele 72 de ore, mă așteptau 16 ore pe drum. 300 de km cu trenul, avion Copenhaga-Instanbul-București apoi condus până la Brașov. Ajuns acasă marți la 12 noaptea, am mâncat ceva repede și am încercat să dorm. N-am reușit foarte tare, mai ales că miercuri dimineață aveam examen moto. 6 ore de somn și eram în picioare.

Dacă nu îmi fac cele 8 ore de somn de obicei sunt nefuncțional. După atâtea mii de kilometri plimbați, trebuia să fiu perfect concentrat pe stăpânirea atelajului de 98 de cai, cu un comisar-șef ce stătea cu ochii pe mine și-mi analiza fiecare mișcare.

Emoții, frig, somn și mâini care tremurau de la combinația celor trei. Câteva ore mai târziu domnul examinator a dat verdictul: sunt bun de ieșit pe două roți în trafic.

Primul lucru pe care l-am făcut, deși băusem doar o cafea în ziua aia și mâncasem doar un covrig până la ora 3 jumătate, a fost să merg să-mi iau motocicleta. Și după ce-am luat-o, m-am plimbat până pe la 9, când deja cedam fizic.

Am reușit într-un final să-mi fac cele 8 ore de somn și să mă recuperez. N-am avut vreme să mă bucur prea mult căci joi iar am luat-o de la capăt. Sărbătorile mele au fost împărțite în muncă, plimbări cu motocicleta și mese-n familie.

După ultimul articol, când spuneam că am nevoie de un designer care să mă ajute cu chestiile, am primit mai multe mailuri interesante. Le-am citit pe toate, n-am apucat însă să le analizez și să răspund la toate, dar nu vă faceți griji. O să fac și asta. Doar că… nah… timp limitat.

Săptămâna asta se anunță iar plină, dar ritmul nu mai este la fel de alert.

Da, asta-i viața de freelancer. Asta-i viața unui one-man show. Mie mi-e destul de greu, dar tot găsesc vreme să merg să mă relaxez 30 de minute la un pahar de vin și-o discuție cu oricine despre nimic notabil.

Nu-i ușor, dar la finalul săptămânii când tragi linie (nu prafuri, bre) poți să stai și să te bucuri c-ai făcut chestii faine.

Bine, tot vor fi oameni care-ți vor spune că dacă ești freelancer ești șomer, dar e ok.

//

Da, în poză găsiți cina mea. Cina mea festivă, când sărbătoream victoria după prezentare. O apă minerală aromată și o salată de fructe. De 30 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *