rahat1

Dacă tot începe campania, un sfat pentru candidați [UPDATED]

Orașul se umple de bannere imense pe care tronează poze cu niște domni la costum cu grimase ciudate de parcă au chiloții cu două numere mai mici. Dar nu asta mă interesează acum.

Am stat puțin și am aruncat un ochi pe cei ce candidează în Brașov, că asta mă privește direct, dar sfatul poate fi pentru toată țara.

M-am uitat ce promit toți: aeroport (asta arde acum în Brașov), un oraș mai sigur, dezvoltarea economiei (pentru companiile mari, că ăștia mici poa’ să moară), crearea de locuri de muncă, promisiuni cu pensionari și copii (d-alea generale) și mai nou avem siguranța pietonilor. Dar atât. Promisiuni vagi.

Și de ce mă bag în seamă?

Bă, aș vota și aș susține, indiferent de partidul din care vine (că mie mi-e egal) pe omul care are curajul să fie un manager adevărat și să zică:

“Bă cetățeni, planul meu e ăsta: În 2016, până la final o să fac 2 parcuri. Unul acolo și unul acolo. Că am văzut eu că e loc. O să fac un centru pentru bătrâni în steagu. În 2017 planul e să fac treceri semaforizate cu buton, și o să scot speedbumpurile, să nu-mi mai rup Merțu’ în ele. În 2018 fac aia și aia”

Adică așa cum ar trebui să fie făcut un plan. În primul rând, să știu ce idei are și să văd că știe ce și cum ar trebui făcut cu orașul ăsta. Știu, e mult mai ușor să o dai generalist cu “O să am grijă de bătrâni” decât să pui mâna să faci practic ceva. Știu, e mult mai periculos să promiți că faci ceva clar că poate nu reușești, dar faci tot posibilul. Și poți să explici de ce nu ți-a ieșit.

Și l-aș susține cu trei mâini pe ăla care are curaj să meargă la notar, sau ceva, să dea o declarație în care să zică: Ăsta e planul. Dacă până în 2019 nu fac 60% din el, să îmi iasă un herpes mare la gură și să rămân în pană cu Mercedesul în mijlocul Gârciniului.

E imposibil să faci asta, dar încă pot să visez. Cât mai sunt prin țară.

A, și apropo, oamenii iar n-au apă caldă prin Brașov. Pentru asta sper ca ăia de se folosesc de Tetkron ca avantaj politic la alegeri să facă baie timp de o lună în râul Spurcata. Fără săpun.

UPDATE

Avem și prima promisiune.mace

 

7 thoughts on “Dacă tot începe campania, un sfat pentru candidați [UPDATED]”

  1. Majoritatea habar nu au ce se poate face până nu ajung la conducere. E neclar și care sunt atribuțiile primarului, majoritatea vor să ajungă acolo și să le zică prietenii de la partid ce anume să facă. Chiar, tu știi care sunt atribuțiile primarului? Sau știe cineva de unde să le afle?

  2. Postarea asta mi-a dat o idee. Ar putea cineva creea o pagina cu intrebari precise ale brasovenilor, pentru primar, cu un grafic care sa inregistreze raspunsurile pe care ei le dau? In felul acesta am vedea cine are idee in ce se baga si am evita vesnicele atacuri la persoana care ocupa toata campania. Poate asa, Brasovul se va schimba si am putea ramane sau reveni acasa…

  3. Sa stii ca mi-ai redat credinta in Graphic Designeri. 😉 Acuma, nu te cunosc, dar inteligent blog. Pentru ca iti intelegi munca, intelegi si alte lucruri, si gandirea e zeiss! Cu umor. Keep going.
    Am observat si eu ca nu gasim planurile politicienilor nicaieri. Adica sa stim ce au concret planuit, nici nu se gandesc sa posteze pe vreundeva punctele de interes. Numai cu chestii vagi, ca sa cada bine oricum ai da-o. Complet neprofesional. De-aia zic, astia dintre noi care intelegem meserie, vedem ce e si cu campaniile. Si cu “servicile” (dar asta e alta poveste).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *