vector

De ce merită să-ți iei Vector Watch?

Probabil găsiți sute de review-uri ale lui Vector Watch pe net. Unboxinguri, păreri, opinii de la profesioniști. Ăsta nu e un review.

De ceva vreme mă tot gândeam să-mi iau un smartwatch. După ce-am folosit puțin un Apple Watch, m-am hotărât că nu am nevoie de un telefon la vedere mereu și un alt device pe care să-l încarc zilnic. Eu voiam ceva care să mă facă să folosesc telefonul mai puțin, dar nu să îl înlocuiască. Adică, să-mi arate ce notificări primesc, dar să nu stau pe facebook de pe el, că n-am rezolvat nimic.

Și-am aflat de Vector. Exact asta face, iți spune ce notificare ai primit (comment la poze, mesajele din PM etc), dar nu ai practic aplicația. Nu stau pe ceas să dau scroll pe timeline.

Și e făcut de români. De obicei lucrurile românești sunt dubioase, dar am încredere în programatorii români și până acum nu m-au dezamăgit. OS-ul merge impecabil.

Bateria ține de te plictisești. Apple Watch-ul trebuie încărcat zilnic. Alte ceasuri, la fel. Maxim 2 zile. Vectorul a venit cu 30% baterie și l-am pus într-o seară la încărcat să văd cum e. Nu cred că a durat mai mult de 50 de minute până la 100%, și de atunci nu l-am mai încărcat.

Dar adevăratul motiv pentru care merită să-ți iei un Vector (poate și alt smartwatch, dar repet: ăla trebuie încărcat zilnic): Îți rămâne baterie la telefon. Nu mai scoți telefonul să te uiți la el la fiecare vibrație, să vezi ce notificare ai. La mine nu e doar facebook. Eu am mailuri de la clienți, oamenii mă caută pe skype de câteva ori pe oră, mesajele de pe facebook sau linkedin sunt și ele mod de a comunica cu mine. Deci telefonul vibrează des, și sunt șanse să fie un client care are nevoie de ceva repejor sau un prieten care-mi lasă un comentariu să-mi zică ce nasoale-s glumele mele. Și mă uit mereu. Lucru ce îmi scădea autonomia la telefon la o zi. Acum stă 2 zile fără probleme. Îl folosesc să sun oamenii și să răspund la mailuri (dacă nu-s la birou).

Mai are câteva plusuri mari: e rezistent la apă, ceea ce a fost un avantaj major, mai ales pentru momentele când merg pe motor și plouă, arată ca un ceas normal, elegant, nu ca un bling-bling la mână și nu are touchscreen.

Minusuri: Prețul. Da, e scumpuț în comparație cu alte smartwatch-uri. Dar e un preț decent pentru un ceas elegant.

2 thoughts on “De ce merită să-ți iei Vector Watch?”

  1. Mi-am cumparat apple watch cand a aparut, l-am tinut la mana 2 zile, nu ne-am inteles. L-am facut cadou prietenei, ea cel putin il poarta zilnic. Mie mi se parea inutil, nu fac sport ca sa simt nevoia sa vad cati pasi am facut etc.
    Personal mi sa parut o inutilitate!

  2. iti mai spun eu un dezavantaj. e urat!
    Daca il compari cu ce face Motorola sau Samsung, punand mana pe ele, o sa-ti dai seama ca Vector e facut din topor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *