De fiecare dată când fac ceva public…

designer

Vinerea trecută a apărut pe IQads un articol despre mine și despre munca mea. Articolul e aici. Nu e prima oară când apar la ei. Și în ambele dăți a fost la fel.

Articolul se publică, primesc o grămadă de friend requesturi pe facebook de la tot felul de oameni. Apoi urmează o serie de oameni care îmi dau follow, mesaje și like-uri. Treaba nu e neapărat rea, sincer să fiu. Nu mă dau în vânt după asta, dar o înțeleg și o accept.

Partea care mi-e ciudată este că o grămadă de oameni mă caută pentru colaborări. Și evident, stau și povestesc cu toți. Nu mă deranjează asta, chiar îmi face plăcere. Dar după ce vorbesc cu omul care vrea un branding pentru start-up-ul lui timp de 3 ore, îmi zice că n-are buget pentru asta și dacă aș putea să îl fac pe gratis, că ideea e faină și că atunci când va avea bani… știți povestea, e deja clasică. Și nu e unul. Sunt zeci care trăiesc cu impresia că dacă te pricepi la un lucru poți să îl faci atât de ușor încât merge să-l faci pe gratis.

Că oricum, talent

Și zău dacă înțeleg logica. Unul din ei era chiar avocat, deci nu era problema banilor, dar mi-a cerut să îi fac ceva gratis. S-a supărat pe mine când l-am întrebat de câte ori a lucrat el pe gratis pentru clienții lui și dacă mă poate reprezenta gratis vreodată.

Credea că în cazul meu asta nu e un job din care îmi plătesc facturile ci doar așa, o joacă la PC.

 

2 thoughts on “De fiecare dată când fac ceva public…”

  1. Sefu’, da un lavabil asa, artistic nu dati, gratuit daca se poate?

    Pana la urma asta e adevarata Romania, daca esti obisnuit sa piratezi totul, sa ciupesti pe unde poti, sa fentezi sistemul, te astepti ca omul sa iti faca si favoruri gratuite. Dar cand cineva vine si iti cere acelasi lucru iti raspunde ca “branza e pe bani”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *