Să se deszăpezească până in buza blocului!


A venit iarna, bla-bla-bla. Evident, incep plângerile cu deszăpezirea.

Nu ințeleg de ce. Azi noapte a nins in Brașov, azi dimineață când am plecat la birou se circula ok. Nu era tot curat, dar se mergea bine. Evident, se circulă in condiții de iarnă, mai tango și mai cu grijă.

Sunt băieți care vor să fie curat peste tot. Evident, autoritățile au niște priorități. Incep cu bulevardele foarte circulate, apoi cu cele mai puțin circulate, străzi mai mari. Nemulțumirea este că nu se curăță și prin cartiere.

Doar că prin cartiere sunt parcate mașini pe marginile străzii și nu știu dacă ați observat, dar plugul e destul de lat. In plus, dacă trece cu plugul și dă zăpada pe margine și blochează mașinile, ghici cine se supără? Exact, aceeași băieți faini.

Da, e mai ușos să stai in casă la o vișinată și să aștepți plugul decât să dai puțin la lopată, măcar pe locul tău de parcare. A, și tot ei sunt și ăia care dau zăpada pe stradă, că o calcă mașinile și se bătătorește. Și trece unu ca mine și rămâne proptit pe praguri.

 

4 thoughts on “Să se deszăpezească până in buza blocului!”

  1. Și totuși… azi dimineață, 13 Decembrie nu a văzut “picior” de lamă sau antiderapant… De la ce nivel de trafic se consideră bulevard standard? La ninsoarea dinainte, centrul civic era virgin după ceva timp de la începutul ninsorii. Sau Calea București pe la Județean… Sunt și ele în categoria străzi de cartier?

    1. Azi dimineata, ora 9 fara ceva, Vlahuta avea doua (din trei) benzi pe sens curate. Kogalniceanu era circulabil. Pana in oras era curat.
      Cat despre care strada se considera bulevard, presupun ca din nume, numarul de benzi, numarul de masini care trece zilnic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *