trafic

Ești singur în mașină și stai în trafic? Nu vezi nicio problemă în asta?

Dacă mă întrebai în primăvară ce părere am de mijloacele de transport în comun din Brașov îți ziceam sigur că sunt foarte proaste. După o perioadă de stat prin Tenerife, unde foloseam tramvaiul să merg la birou, totul ajungea la oră fixă și mă lăsa la 2 minute de mers pe jos, fix in centrul orașului. Totul era curat, liniștit, perfect. Comparam cu Brașovul, unde nu e mereu așa. E ok și la noi, dar e muuult loc de mai bine. 

Apoi am stat în București. Și din prima zi am încercat să merg cu metroul și autobuzul. În aceeași zi am luat amenda pe 331, că validasem cardul dar, de fapt, nu s-a validat. Pe trotuar era o tipă cu un cățel care se tot oprea să miroasă chestii, să mai pișe un pom. Tipă care a mers la fel de repede ca autobuzul, timp de 3 stații. La metrou era un miros de comunism combinat cu urină și bășini de corporatist proaspăt posesor de iPhone 6S. Era ciudat să văd oameni la costum aranjați care se împingeau ca vitele, nu te lăsau să cobori și le apărea o licărire sălbatică în privire, de parcă eram toți undeva în jungla africană și cel mai puternic supraviețuia. Tramvaiele erau cea mai proastă chestie, mai nașpa decât parcagii sau taximetriștii pirați de la barieră. Mi s-a îmbunătățit părerea despre Brașov. Mult. Comparam cu Brașov, și mi se părea ca la noi era totul perfect.

Sigur, au și autobuzele noastre probleme. Întârzie, nu sunt mereu curate, nu merge mereu wi-fi-ul. Dar de cele mai multe ori, sunt mult mai mult decât ok!

De când mă dau cu mobra, mai ales în București, la semafor treceam pe lângă sute de mașini zilnic. Și ca motociclist, când aștepți, n-ai ce face. Nu poți să asculți radio, nu poți să butonezi la telefon ci doar stai și te uiți la trafic. Și vedeam că majoritatea mașinilor erau cu o singură persoană. Șoferul. Atât. Și mă gândeam că într-un autobuz intră cam 30-40 de oameni care stau lejer. Deci cam 3-4 semafoare de mașini.

Vorbeam cu un tip din București, la o cafea, de trafic. El se plângea că face cam 45-60 de minute din aceeași zonă în care stăteam și eu. Că sunt cozi, că stai de behăi la semafoare, dar nu vedea că el venea cu un Audi A6. O mașină mare. În care era singur. Singurel. O mașină de 4 metri, pentru un om. Am încercat să îi explic că există alternative la mașină. Începând de la metrou, care era aproape de unde stăteam amandoi, până la motocicletă, care se strecoară și ajunge mult mai repede (eu faceam 10-15 minute, același traseu). Găsea scuze pentru toate argumentele mele.

moto2

Bicicletă? Aaa, transpir și mi-o fură. Metrou? Oamenii put. Autobuz? Oricum stai în trafic. Motocicletă? N-am permis. Scuter? Da’ ce sunt eu? Ultimul sărac?

Și concluzia a fost: “Păi de ce mi-am luat mașină?”. Și și-a răspuns singur. De ce ți-ai luat-o?

Ca să stai cu ea la coadă. Deci nu te mai plânge! E trafic? TACI! Stai la coadă? TACI! Nu găsești parcare? TACI! Viața ta nu depinde de mașina aia. Poți să trăiești și fără, dar dacă ești genul foarte comod care preferă să aibe mașina la scară și să-l ducă fix până pe terasă, să nu cumva să îl ude ploaia, nu aștepta să-ți facă primăria un favor să lărgească bulevardele să încăpem toți.

Schimbă tu ceva. Caută soluții. Mai bune. Ia un taxi. Uber. Întreabă un prieten dacă nu te poate lua el. Pe mine nu m-a dus mama niciodată la școală cu mașina. Pe niciun coleg nu îl aducea cu mașina. Chiar dacă ploua de rupea, chiar dacă ningea de rupea. Și ghici ce, N-AM MURIT! Apa nu te topește! Acum văd 2 benzi blocate de mașini în fața școlilor și a liceelor. Dimineața și la prânz. Să nu cumva să își rupă ăla mic picioarele folosindu-le. Apoi o să crească, obișnuit în mașină, și ghici ce. O să își ia și el una. Cu care o să stea la coadă.

O să ajugem să ne petrecem viața stând la semafor. Singuri. Ascultând la Radio ZU.

7 thoughts on “Ești singur în mașină și stai în trafic? Nu vezi nicio problemă în asta?”

  1. Nici eu nu-i inteleg pe cei care stau in trafic… Discutia pe care ai purtat-o tu ce individul cu Audi am mai purtat-o cu destul de multi oameni. Li se pare periculos cu bicicleta, motorul etc. Poate nu vad riscul de 100% de a-si pierde viata pe drum. Din toate discutiile, nu prea am reusit sa conving pe nimeni. Si stai asa, ca urmeaza sa se mai deschida cateva cladiri de birouri in Pipera. Sa vezi atunci (in cateva luni) ca nu mai misca nimic in zona asta. Pentru unii oameni e mult mai important sa se simta protejati in bula lor(masina) la fel ca pe facebook. Nu vad nimic in jurul lor

  2. Ca să-ți răspund direct le întrebarea din titlu, da: problema e că prea mulți au ajuns să-și permită mașini fără a avea neapărat IQ-ul și educația necesare pentru a le merita. Nici mașinile, nici permisele de conducere, adicătălea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *