giratoriu-brasov

Evident că nu prea ştie lumea să circule prin giratorii

 

Am permisul de 7 ani. De când au răsărit giratoriile prin oraş, mereu m-am întrebat de ce oamenii habar n-au să circule prin ele. Am zis că nu sunt oamenii obişnuiţi cu ele.

Dar anii treceau, oamenii tot prost conduceau. Serios, nu erau în stare să ţină de bandă, nu ştiau să dea prioritate şi habar n-aveau cum se semnalizează prin intersecţie.

De curând m-am apucat iar de şcoala de şoferi. La examenul de teorie nu există absolut nicio întrebare de genul: “Dacă Vasile intră în giratoriu pe banda 2, pe a câta iese?”. Sau să te întrebe cui trebuie să acorzi prioritate când eşti în giratoriu şi vrei să ieşi. Sau că nu e bine să îl înghesui pe ăla de pe banda 3. Nimic. Nada.

Sunt doar câteva întrebări cu două autovehicole care circulă în giratoriu şi două care vor să intre. În poze giratoriul are o singură bandă. Apoi te întreabă cine are prioritate. Evident că ăia care deja se învârt. Dar dacă sensul are 3-4 benzi, cum sunt multe de prin Braşov, să îi intrebe pe începători pe care bandă trebuie să se încadreze dacă vor să iasă la a treia şi pe care bandă te învârţi pe acolo, şi mai ales, cum!

La conducere, nu mai zic. Traseul este prin Tractoru, unde este un giratoriu cu o bandă apoi vreo 3km de drum drept, cu un singur semafor şi o singură bandă.

Evident, iei permisul, şi vrei să intri in giratoriul de la Gară, care are 3 benzi. Şi te bagi pe o bandă, alături de alte două maşini. Şi treci pe acolo ca Vodă prin lobodă. De curând s-au modificat giratoriile, tocmai pentru că erau prea multe tamponări în ele, că oamenii intrau şi ieşeau pe unde şi când aveau chef, trâgând de volan fără asigurare. Acum, desi săgeţile sunt destul de clare, tot sunt oameni care conduc din amintiri, oameni care au făcut şcoala de şoferi la fără frecvenţă sau care au găsit permisul în punga de pufuleţi cu surprize.

La şcoală nu te învaţă nimeni că la ora 17, când e plin prin oraş şi este o bandă pentru înainte, una pentru înainte sau la stânga şi una dedicată pentru stânga, e de porc să stai să aştepţi verde pentru stânga pe banda pentru înainte sau la stânga. Că toţi vor să meargă înainte şi se cam gâtuie traficul acolo, că s-a trezit Vasile că ar fi mai distractiv să stea acolo, decât pe banda special pentru stânga.

Sunt chestii pe care la şcoală nu le înveţi. Iei permisul şi eşti şofer. Apoi ieşi pe stradă şi când un nene îţi explică ce greşeşti, sari cu gura că eşti căpos. Şi cumva, înţeleg. Ai 30 de ore (parcă), în care trebuie să te faci din pieton, şofer. Extrem de puţin. Evident, după ce termini şi dai examen, nu e neapărat să iei şi permisul. Dacă ai abilităţile necesare, foarte bine. Dacă nu, mai încerci. /truestory: Azi, maşină de examen pe banda 1. Pe banda 2 maşinile circulau în coloană cu o viteză de 40-50, devansau liniştiţi maşina de şcoală care mergea vizibil mai încet. La un moment-dat, domnişoara de la volan a încercat să ocolească o groapă (cred), cert este că a tras de volan brusc spre banda 2, unde se afla un mini-van, care a frânat violent şi a claxonat. Nu ştiu ce s-a întamplat mai departe, dar au oprit 500m mai încolo.

Nici eu nu le-am ştiut din prima, dar am ieşit în trafic, am făcut greşeli şi când mă claxona câte unul, stăteam şi mă gândeam ce aş putea face să nu mai fiu ăla care dă traficul peste cap. După 5 ani am vrut să trec la nivelul următor şi m-am dus la un curs de conducere defensivă unde am reînvăţat să conduc. Serios, tot ce ştiam eu despre şofatul în condiţii de siguranţă era foarte greşit.

Iar de atunci totul a fost mai uşor. Totul e mai calculat. Totul este mai previzibil. Deci vă recomand, dacă luaţi permisul, un astfel de curs oricât de piloţi vă credeţi, la fel cum mă credeam şi eu. Dar cine naiba dă bani să mai înveţe să conducă, după ce sunt şoferi cu “mai mulţi kilometri cu spatele decât alţii cu faţa”? Nici naiba!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *