Există o agenţie de publicitate în Braşov care lucrează ca in ’96

corel

Cred ca e agentie de publicitate. E o firma care printeaza chestii pe tot felul de lucruri. Fac tricouri, sepci, colantari, brelocuri personalizate, agende si multe alte prostii.

Sa va zic belea. Intr-o dimineata de vineri aveam nevoie destul de urgent de niste negative autocolante. Firma la care le fac de obicei s-a nimerit sa fie in concediu, deci am cautat alternative. Stiam de compania in cauza, merg repede la ei. Ca sa va dati seama de peisaj, firma este intr-o casa, are o singura camera cu niste birouri vechi, din lemn masiv.

Acolo lucreaza doua doamne, trecute de 50 de ani, cu parul roscat si permanent si ochelarii pe nas putin lasati. Gen functionarele de la ANAF, ca sa va faceti o idee.

Ei bine, si cum ma grabeam, am pus pe stick toate variantele de fisiere: Aveam un .JPG, un .TIFF, un .PSD si un .AI. Adica si vectorii si fisierele flat, sa nu fie probleme desi n-ar avea de ce.

Cand deschide doamna folderul, ii zic sa ia fisierul .AI, in el erau toate informatiile necesare, nu erau fonturi care sa se buseasca, erau doar niste forme florale. Incearca sa-l deschida, nu merge. Aveau doar Corel instalat si stiam ca asta poate sa deschida fisiere de Illustrator. Insist sa mai incerce o data. Tot eroare.

Tanti ma intreba ce fel de fisier este, ii explic ca e Illustrator CS5, ca am nevoie de vectori sa fie calitatea cum trebuie si sa poata sa il cuttereze.  Nu stia ce-i ala,

Si aici vine faza memorabila: Tanti m-a rugat sa merg acasa sa-i aduc un fisier compatibil cu Corel 7.

Zic, in sinea mea, ia uite ba, astia lucreaza cu ultimele tehnologii. Au Corel X7 (lansat in Martie 2014). Zic sa intreb, sa fiu sigur. De Corel x7 (v. 17) aveti nevoie?

La care ea, foarte senina: Nu, Corel 7. Ce e X7?

Moment in care i-am cerut stick-ul inapoi, am preferat sa nu mai fac nimic.

Corel 7 a fost lansat in Octombrie 1996 si arata asa:

corel7

One thought on “Există o agenţie de publicitate în Braşov care lucrează ca in ’96”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *