bike2

Există o soluţie la traficul infernal

De acasă până la hub am de mers 6km. Dus-întors am 12km. Trebuie să trec prin centru, acolo unde se gâtuie traficul la 9 şi la 18. Ca să ajung acolo trebuie să schimb două autobuze. Până să bage biletele de 50 de minute, făceam doua bilete pentru a ajunge la birou. Sau mergeam a doua parte pe jos._

Cu autobuzul fac cam 25-30 de minute. Cu maşina făceam 15-20, în funcţie de cât de croşetac mă trezeam. Citeam la omul ăsta câteva soluţii. Metrou, autobuz, maşini etc.

Că tot dăm exemple din oraşele cu apă caldă, toţi ignoră adevarata soluţie a traficului. Nu autobuzul. Că poate nu vreau să trag în plămâni toate miresmele, mai ales vara (idem metrou). Nici mersul pe jos, că vreau să ajung în aceeaşi zi. Nici bicicleta, cel puţin pentru mine e un no-no. Ajungi transpirat şi obosit.

Eu am văzut prin oraşele mari de prin Europa că lumea foloseşte o grămadă scuterele. Unul ok e ieftin (1500-2000 de lei, cam cât o biţă). Consumă cam 2-3 litri la sută. Eu merg cu un plin ( de 30 de lei) cam două săptămâni şi mă plimb cu el de îmi iese pe ochi. Revizia e mai ieftin ca la o maşină. Asigurarea şi ITP costă 200 de lei pentru doi ani.

Cât despre siguranţă, am mai zis. Ieri iar mi-au ieşit peri albi când am condus. Iar.

Aşa că stau şi mă întreb, de ce nu o fac mai mulţi oameni? Adică, mie mi se pare mijlocul ideal de deplasare prin oraş: Costurile unui transport public, independenţa unei maşini şi manevrabilitatea unei biciclete. Singurul dezavantaj este atunci când plouă, deşi există pelerine pentru ploaie. Iar acum, pe 15 octombrie, în Braşov, încă se poate merge liniştit pe scuter fără mari probleme.

Unde mai pui că ai loc de parcare oriunde vrei. Pe orice trotuar o urci, chiar şi în Piaţa Sfatului la ore de vârf.

 

 

One thought on “Există o soluţie la traficul infernal”

  1. Cand este vremea favorabila, merg cu motocicleta peste tot: birou, intalniri, chiar si cumparaturi. Fac in 30 de min ceea ce altcineva face in 2h. Sa nu mai zic de “ice-break-ul” perfect la intalnirile de 4 ace… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *