Am fost la doctor ca la popă

praf

Saptamana trecuta am taiat ceva cu flexul si mi-au sarit niste scantei pe antebrat, fix pe tatuaj. Au iesit niste bubite care pareau suspecte, asa ca am fost la dermatolog sa-si dea cu parerea si sa-mi recomande o crema.

Intru in cabinet, plin de icoane. Serios, n-am vazut atatea icoane nici in manastirile din Moldova. Vine domnul doctor si ma intreaba care-i buba. Intind bratul si ii arat tatuajul.

Se uita si incepe: Pai mai, tu nu stii ca e interzis sa iti faci tatuaje? M-au trecut caldurile, el e doctor in stiinte medicale, are mai multe carti de specialitate si distinctii. Credeam ca s-au facut studii si un tatuaj iti poate face probleme de sanatate. Il intreb, timorat, de ce?

Pai la islamisti, in Coran, scrie ca corpul nu ne apartine, nu este al nostru! E interzis sa-ti bati joc de el! Asta imi zicea un medic specialist. Daca te-ai duce in Dubai, aia te-ar considera un profan.

Dupa mai multe replici si o mica cearta cu el, dupa ce am zis “Fiecare e liber sa faca ce vrea” mi-a zis “Bai baiatule, tu crezi ca cu Dumnezeu te pui la masa si povestesti? El te trazneste, nu sta la discutii! De ce crezi ca sunt furtuni, tsunami si cutremure? El nu sta la discutii!

Stateam langa el la masa si nu-mi venea sa cred. Intr-un final, s-a uitat la problema si a zis ca nu-i nimic, dar sa dau totusi cu un unguent.

La sfarsit nu stiam daca platesc pentru consultatie sau pentru lectia de religie. Data viitoare duc si un pomelnic.

 

6 thoughts on “Am fost la doctor ca la popă”

  1. Lectia de viata este sa fugi de extreme, respectiv o extrema in care un om crede prea mult in ceva si combina viata personala cu viata profesionala (aduce iconite la serviciu).
    Interesanta povestea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *