In Romania au loc niste fenomene meteo nemaintalnite

Am ajuns in dimineata asta pe diverse site-uri de stiri. Atat nationale cat si locale. De obicei citesc titlul si rar deschid un articol. Din cinci stiri, cel putin doua-trei sunt despre zapada, iarna, ger, frig, drumuri blocate si altele.

Acum o saptamana, dupa ce a nins cateva zile in Brasov am citit pe un site naspa local, care fura fara sursa: “In Brasov se circula in conditii de iarna”. Am ramas putin blocat: era ianuarie, ninsese cateva zile… cam cum se dorea sa se circule? In conditii de vara? Si, ma rog, cum sunt aceste conditii de iarna?

Nu de alta, da’ toate stirile astea mi se par cam trase de par. De la aia ramasi ca tantalaii in masini si care au inghetat ca nu doreau sa paraseasca masinile in drum pana la aia de nu voiau sa ajute, ca sa ii ajute armata si statul. In Suedia cand am fost am aflat ca la aia nu se deszapezesc strazile, si la ei ninge tata nu fulguieste ca la noi. Ei se descurca: cauciucuri cu cuie, masini mari, nisip in portbagaj si  cand nu se simt in stare, stau acasa.

La noi soferii profesionisti, soferii de meserie inca nu au invatat cum sa iasa cu masina cand raman blocati in zapada. Ei accelereaza, mult si tare, sa faca gheata sub roti.

Apoi ne miram de ce se blocheaza drumurile si autostrazile? Pai daca habar n-avem sa conducem iarna, ce vrei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *