Instinctul de conservare lipseste

Ieri am fost in Poiana. Avantajul de a fi brasovean: mergi foarte rar acolo. Evident, dupa cum m-am asteptat, era plin-ochi.

Partia de sanii de acolo mereu face niste damburi care-s numai bune pentru coloana. Ca de asta am fost si eu, pentru un masaj. Am luat o saniuta (care acum doi ani era 5 lei, anul asta era 10) si am inceput sa fac ture sus-jos. Am observat o mare invazie de niste chestii, gen camere de tractor doar ca facute special pentru partie, cu una sau doua locuri. Doar ca omul, mamifer primat, alegea sa umple camera aia, de doua locuri, cu 8 oameni. Si uite-asa, intr-o ora a venit salvarea de doua ori. Ca ametitii nu si-au dat seama ca daca stateau inghesuiti, pe langa faptul ca prindeau mult mai multa viteza, nu se mai puteau opri.

De fapt, se opreau. Cu spatele fix in banca de pe marginea drumului. Care era protejata cu bureti, dar cand 7-8 oameni cad simultan pe tine, salvarea are o zi plina.

Si mai faini erau aia care urcau cu sania fix pe mijlocul partiei si erau secerati de aia de coborau.

4 thoughts on “Instinctul de conservare lipseste”

  1. Dacă vrei ceva cu mai multă liniște. încearcă în Răcădau, la baraj.

    Eu nu prea am prins lume acolo, mă simțeam că-i pârtia mea privată, mai ales că aveam chestia de aici … http://www.crossfire.ro/2012/01/snowtubing-brasov-diy/

    Anul ăsta, m-am îndurat și am mers lângă scoala 4, din Răcădau (acolo unde tot apar urșii vara), iar de sanie e un traseu demențial prin pădure, lumea relativ ordonată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *