samsarii-d-76331

O chestie pe care nu pot să o fac: Să vând ceva pe OLX

Am fostul scuter pe care-l țin degeaba de pe la sfârșitul anului 2015. L-am pornit anul trecut, l-am lăsat 5 minute să meargă și aia a fost. Nu l-am mai folosit că acum mă dau cu Suzuki-ul.

De când am luat mașina de raliu, m-am gândit să îl vând. Ca să vă faceți o idee, eu am dat 1800 de lei pe el, plus 250 de lei înscrisul (nu era înscris) plus alți 500 de lei pe un motor nou, reparația furcii față, curățat carburator și alte chestii. Deci undeva pe la 2500. Prețul unui scuter de genul este între 2000 și 2800, în funcție de starea lui. Eu l-am pus la 2000, și sunt dispus să îl vând la 1700, că ruginește degeaba.

De când am pus anunțul, acum o lună jumătate, mă sună cam 4 persoane pe zi. Și observ că nu sunt făcut să vând ceva, mai ales că românii vor să fie mințiți pe față.

 • omul care vine de departe.

Cam 50% din oameni mă sună și îmi spun că ei vin ba de la Alba, ba de la Cluj, ba de la Suceava. Mă întreabă ultimul preț, le spun că-l dau și la 1.700, deci o reducere de 300 de lei. Ei bine, la oamenii ăștia “ultimul preț” înseamnă prețul de la care începe negocierea. “Nu îl dai la 1.300, că vin de la Alba, și benzina costă?“. Și eu mi-am luat mașina de la Alba, de exemplu, dar nu i-am zic că-i dau jumătate de preț, că am de băgat benzină în mașină.

 • omul cu schimburile. 

În anunț scrie clar că schimb doar cu un moto de enduro/cross. Au fost persoane care mi-au oferit telefoane, tablete, laptopuri și am ajuns până la mașini de spălat, TV LCD sau vin. Da, vin de țară.

 • omul fără bani. 

“- Bă, io viu să-l iau, da’ n-am toți banii. De fapt, iau salariul și am cam 300 de lei, restul ți-i dau în rate. E bine? Da’ merge perfect, da? Ai toate actele, da? Nu mă lasă în drum după 300km, da? Cum, scrie că are nevoie de o verificare, că stă de un an? Păi fă-i verificarea și vin să-l iau, că ți-am zis că fac rost de 300 de lei. “

 • omul care vrea să fie mințit. 

Eu le zic franc, de la început, că mobra are motor nou dar stă de un an. Deci e posibil să fi ruginit o frână, să fi murit bateria și nu i-am ascultat motorul. Trebuie să-l pornesc, dar nu ar trebui să fie probleme. Le zic unde a fost julit, le zic de ce am schimbat motorul, le zic care a fost problema cu actele și cum m-am chinuit să-l înscriu. Le zic și că prețul e mult mai mic decât restul pieței pentru că nu știu exact ce vând. Teoretic, el merge ață. Practic, nu pot garanta asta. Și cu cei 300 de lei îl faci ca nou, că piesele la astea-s practic gratis. Aș putea să le zic că merge perfect. Actele sunt în regulă. Aș putea să zic, cum se obișnuiește, că a fost condus de o bătrânică la piață, duminica.

—–

Cred că prefer să-l țin, să mă plimb eu cu el când mă plictisesc de schimbat vitezele la motor. Consumă 2.5l/100km și bârâie ca un polizor. Pentru oraș e perfect. Sau mă apuc să fac stunt cu el. Scuterul e ăsta, pentru curioși.

6 thoughts on “O chestie pe care nu pot să o fac: Să vând ceva pe OLX”

 1. Din pacate o sa o dai greu scula.De ce?Pentru ca in capul romanului asta nu este scuter,ci motoreta.Scuterul la romani este doar ala cu comenzi pe ghidon,rezervorul sub cur si picioarele care stau frumos ca pe veranda unul langa altul,nu pe scari/manere.

 2. Mai este valabil anuntul? Ca scuterul pare in regula din descrierea ta.
  Nu ma imprumut de 300 lei!
  Nu vreau sa fiu mintit!
  Vreau sa stiu ce marca este si cum arata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *