bmw-e30-catuned-bagged-stanceworks-title

Piața de BMW second de la noi e praf

Acum vreo 2 luni m-am hotărât să trec pe RWD. BMW, mai exact. Modelul nu e bătut în cuie încă, știu doar că vreau seria 3. Și cum sunt fan al mașinii cât mai simple, am trei variante: e30(urs), e36(pisicuță) sau e46. Dacă ar fi după mine, aș merge pe ursuleț, dar domnișoara vrea ceva cu AC sau climatronic. Dar mie nu îmi place e46, arată urât.

Am tot răscolit anunțurile din ultimele luni și am tras câteva concluzii. Aproape 80% din urși și pisicuțe:

 • au motoarele schimbate (nu asta e problema) dar nu le au trecute în carte. Oficial mașina are în acte motor de 1.6, pe ea are 2.5.
 • au motoare fără serii. Ca să poți să pui orice motor vrei. Ștergi seria de pe motorul mașinii, mergi la RAR și îți treci în carte motor fără serie, apoi poți să pui orice motor vrei pe ea, la control eși ok-ish. Doar RAR-ul dacă te prinde ai șanse să rămâi fără talon.
 • n-au fiscal, n-au talon, n-au carte. Mașinile se vând și ca să nu plătească taxa de înmatriculare, mașina rămâne cu numerele vechi.
 • au seriile mânărite. La urși în general se poartă. Pui alt motor mai mare și muți seriile de pe cel vechi pe ăsta nou. Chiar dacă pui 2.8, tu tot plătești asigurare și impozit pentru 1.8.

Mi-au fost scufundate corăbiile de multe ori când găseam o mașină care arăta bine, care avea particularitățile ce le voiam, dar când venea vorba de acte, aflam că avea una din problemele de mai sus. Culmea, asta am pățit-o doar la BMW. M-am uitat și la Audi sau VW, acolo actele-s ok.

În concepția vânzătorilor, era ok mașina. Ba chiar unii îmi ofereau și motorul original să îl pun pe mașină, să îi fac actele, apoi să îl pun înapoi pe ăla de 2.8 și să circul cu el 2 ani, până la următorul ITP, când refăceam operațiunea.

Știu ce înseamnă să schimbi un motor. Nu e distractiv. Pe Golf am avut ocazia să pun VR6, versiunea de 2.8. Cineva îmi dădea gratis tot ce aveam nevoie să scap de al meu 1.8. N-am vrut.

Voiam o mașină în regulă. Iar cu cât caut mai mult, cu atât mă răzgândesc în privința BMW-urilor, căci am două opțiuni: Ori iau unul cu motor schimbat și umblu cu el pe nașpa, iar când văd filtru RAR strâng din buci, ori mai caut încă 6-10 luni o mașină care să fie ok.

Sau trec iar pe VW, ceea ce nu mă prea încântă.


poza via

6 thoughts on “Piața de BMW second de la noi e praf”

 1. Ai incercat si pe forumuri ?
  Nu te incadrezi sa iei unul mai praf-ish si sa i faci tu tabla si alte investitii ? Cred ca doar asa ai sanse.
  Ori cumparata de la un pasionat.
  Ori praf si investit.
  Si eu mi as dori un ursulet.
  Vezi ca la fan curier in curte sunt cateva dar nu mi aduc aminte daca e vreounu de vanzare.
  In Brasov e unul clasic BRxx GIL pe care am pus ochii dar nu stiu daca mai vrea sa vanda.

  Oricum iti doresc succes si astept o invitatie sa ma dai de a latul :))

  1. M-am uitat si pe forumuri. Si pasionatii fac aceleasi chestii. In plus, nu vreau o masina cu modificari, ci una cat mai stock :)
   Alea din curtea Fan le stiu. E un urs albastru pe care il stiu de ani de zile. A aratat bine acum 3 ani, dar acum deja se darama.

   O sa mai sap, sa vad ce gasesc. Daca nu, aduc unul de dincolo.

   1. Sincer, daca tot te duci dincolo, poti sa gasesti un 635 CSi, la aia daca ai rabdare si un pic de banut, poti sa faci din rahat bici.

 2. ce zici de asta -> ​http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-316-reisbach/218272479.html?lang=en&utm_source=DirectMail&utm_medium=textlink&utm_campaign=Recommend_DES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *