Românii iubesc două lucruri: Plasele de rafie şi cruciuliţele luminate

capalnaIn lunga călătorie pe drumurile patriei am avut oportunitatea deosebită să călătoresc şi cu autocarul. Nimic rău in asta, dar am observat că sunt unii oameni care preţuiesc ceva foarte mult: Punga de rafie.

De ce spun asta? Am văzut vreo 5 oameni care, deşi era compartiment special pentru bagaje jos, ei urcau cu sacoşa in autocar. Şi erau din-alea mari, cu care nu prea incăpeau pe culoarul autocarului, dar ei ţineau neapărat să o aibă lângă ei. Ardeleni.

Şi a doua: Şoferii de autocar ahtiaţi după luminiţe. Sigur i-aţi văzut, că n-aveaţi cum să nu o faceţi. Ii vezi de la distanţă, au o cruce mare şi albastră in parbriz şi toată cabina e impodobită cu leduri albe şi albastre, mai ceva ca un pom de crăciun. În acest timp, turismele rămân fără talon dacă au led albastru in far in loc de cel galben, normal. Led, nu xenon.

Că d-aia. Ţară minunată, diversă, deloc plictisitoare.

6 thoughts on “Românii iubesc două lucruri: Plasele de rafie şi cruciuliţele luminate”

  1. E ceva vreme de cand am dat pentru carnet, dar din cate imi aduc aminte, in codul rutier nu se zicea nimic de luminite, fie ele de orice forma, puse in parbriz. Dar in schimb parca se zicea ceva de culoarea farurilor de pe masini (galben pentru faruri, rosu pentru stopuri, portocaliu pentru semnalizare). Probabil intre timp s-a mai adaugat in cod ceva legate de xenoane… si de lumini cu tenta mai alb/albastruie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *