drum

Să definim “Locul meu de parcare”

A nins și prietenii mei din București se confruntă cu o problemă pe viață și pe moarte, și acum e mai grav ca niciodată: Locurile de parcare.

Aceleași chestii se aplică și în Brașov, dar noi suntem puțin mai norocoși, explic imediat de ce.

Sunt oameni care au impresia că dacă au dat zăpada de pe un loc de parcare, brusc locul ăla devine automat al lor, cu drepturi depline pentru care nu plătesc impozit și îl pot lăsa moștenire copiilor.

Și aici e toată jmecheria: Locul de parcare, prin definiție, este locul marcat pe care îl închiriezi de la Primărie. Pentru el plătești o taxă anuală și impozit. Abia atunci e locul tău de parcare! Abia atunci poți să zici că ți-ai deszăpezit locul de parcare și să faci nazuri când parchează altul. La noi, brașovenii, e mai ușor. Avem locuri de parcare de reședință pentru aproape 80% din mașini.

Desigur, și noi avem amețiți care parchează aiurea. Exemplu: un domn iși parchează mașina în fața blocului meu, pe marginea drumului. Nu pe trotuar, că noi aici nu parcam pe trotuare, ca la București. Eh, într-o dimineață omul și-a dat zăpada de pe locul (strada, da?) unde își ține mașina și crede că e locul său, și a plecat. Oamenii de la casele de lână au ieșit să dea zăpada de pe trotuar și, nu știu dacă au făcut-o dinadins, dar au pus vreo 2 mormane mari fix pe locul omului, proaspăt curățat. A venit șoferul, cu gura mare, că i-au umplut locul de parcare cu zăpadă. Ăia de la case tot se mirau: “Care loc de parcare, bre? Nu vezi că aici e stradă? Locurile de parcare sunt în spatele blocului, pe aici se circulă”.

Și știți care-i jmecheria (din nou)? Locuri de parcare sunt libere, dar sunt câțiva băieți din-ăștia mai jmecheri care nu plătesc ei 140 de lei/an și preferă să o lasă tot pe drum, tot pe calea de acces în parcare, tot aiurea. Și uneori mai parchează și pe locuri închiriate, că alea-s mereu curate. Ăla cu E-klasse a avut o surpriză când a văzut că eu nu mă cert cu el, nici măcar nu îl bag în seamă când mi-a zis că n-o mută de pe locul meu, că abia a găsit un loc liber, și că eu am sunat direct la poliție. Care a venit în vreo 15 minute cu chitanțierul pregătit.

Așa că, degeaba deszăpeziți un loc pe un trotuar, că nu e America virgină unde mergi și-ți infigi steagul în pâmănt, și gata, aia e parcela ta cât vezi cu ochii.

 

2 thoughts on “Să definim “Locul meu de parcare””

  1. In trecut, politistii mei au venit doar cu avertismente si texte de genul “nu avem ce sa ii facem; pune si tu pe locul unui vecin si lasa numarul de telefon in geam” (ala a stat pe locul platit de mine de vineri seara pana duminica si avea nr. de BV). In plus, niste cetateni de culoare care au plecat cu avertisment dn parbriz au revenit si au vrut sa vada cine e parcat acolo; noroc ca bausem o bere si am lasat masina in alta parte.
    Mai e mult pana departe; si soferi, si politisti, si legislatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *