cars

Să mă protejeze statul

Ieri a fost o zi faină, caldă, cu mult soare. Problema e că seara se lasă foarte frig cum apune soarele și pe jos se formează un polei sticlos, foarte periculos.

Era aproape 22, mergeam liniștit când în giratoriu îmi taie calea o Honda Jazz. Frânez, dau un flash de atenționare și îmi continui drumul. La volan, o doamnă aproximativ 35 de ani cu un copil în spate fără scaun sau centură. Eu mergeam undeva pe la 40-50, ea a trecut pe lângă mine cu cel puțin 80. 

Două intersecții mai încolo, era pe avarii, la un magazin. Deci nu părea că se grăbește așa de tare. La scurt timp iar trece pe lângă mine glonț. Îi mai dau un flash, poate se prinde că nu-i ok să meargă așa de repede pe aderența aia. A ignorat și cedează trecerea ăla.

În giratoriul de la bartolomeu, era întoarsă de-a latul, se chinuia sa întoarcă.

Am vrut să mă opresc să îi spun că are un copil în spate, că nu-i ok să conducă așa, mai ales când aluneca, dar era coadă din cauza doamnei și nu m-am simțit suficient de lup moralist.

Sper doar că a învățat cum poate fuge o mașină când pe jos e sticlă.

Bonus: Ieri, pe la 12 noaptea, filtru de poliție. Pe un grup de Fb oamenii înjurau polițiștii că verifică actele și alcoolul la șoferi în loc să oprească criminalii de pe șosele. Culmea era că mie fix aia mi se părea că fac. Da’ na, ce știu eu.

Și mai înjurau autoritățile că nu au dat cu antiderapant pe jos. Așa că putem să mergem cu 80, apoi să zicem de stat că nu-și fac treaba.

6 thoughts on “Să mă protejeze statul”

  1. Exista cateva nedumeriri: ora 22, deci noapte adanca, si tu fiind in trafic observi cu acuratete varsta soferitei si faptul ca nu avea copilul centura pusa?? Bai, esti Superman sau ce??
    Pai sa nu zicem de Stat ca il doare-n kur si nu da cu antiderapant,ca doar suntem ciolosti, in plm!
    Si binomisti pa-deasupra!

  2. Din pacate esti inconstient pana ti-o furi apoi o perioada te calmezi si ince incet uiti si iar te loveste vitejia. Spun asta pentru ca asa sunt eu, am patit-o si uneori mai uit si ma ia valul de vitezoman. Dar de obicei ma calmez!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *