Senzatii unice- importate din Germania

Ieri, dupa cum v-am zis, am participat la BMW X1 Live Tour din Poiana Brasov.

Toate bune si frumoase. Am ajuns, am dat o declaratie cum ca nu am avut antecedente, ca nu am baut si ca nu-mai-stiu-ce. Ni s-au dat niste legitimatii si o bratara la mana. Apoi am mers in “sala de asteptare” care, sincer, arata mai bine decat multe baruri de-ale noastre. Cu canapele de piele alba, bar misto, aperitive, si lucrul cel mai important, toata consumatia era gratis! De la RedBull pana la SKYY Vodka, de la aperitive care nu stiu ce contineau pana la sucuri naturale.


Dupa care am fost chemati la apel, find organizati pe grupe. Am plecat catre masini, ni s-a facut un scurt instructaj de catre un neamt apoi am pornit la drum. Am urcat prima oara intr-un BMW X6.
Frumoasa masina, ciudata cu cutie automata dar destul de stabil in curbe. Am coborat pe serpentine cu viteza destul de mare iar masina se tinea chiar bine pe drum. Nu a subvirat sau supravirat deloc.

Dupa o tura cu frumusica X6, in care, am uitat sa precizez, am loc in spate destul incat sa ma destind si sa nu dau cu capul de plafon, desi pare putin loc in spate. Un om ca mine la 1.85 a incaput chiar bine.

Am urcat intr-un X5. Cu turbo. Nebunie cum se aude motorul cand iti infigi piciorul in acceleratie. Si te baga in scaun foarte frumos pentru o masina asa de mare si de robusta.

Dupa X5 a venit randul micutului X1. Pare micut, cuminte si cam neincrezator.
Dar stai, ca nu e asa deloc!
Masina stie sa coboare panta singura. Adica apesi un buton iar tu doar ti de volan. Ea franeaza, ea accelereaza, ea face tot. Si nu derapeaza, nu aluneca si nici nu ramane inzapezita.

Sistemul iDrive e atat de destept incat nu te lasa sa patinezi nici daca opresti pe o panta cu gheata (panta cu inclinatie mare) iar apoi sa accelerezi brusc. Se tine atat de bine pe drum incat poti sa juri ca esti pe asfalt curat.

Putin in-car drifting (in spate era prietena mea care, saraca, era aruncata in stanga si in dreapta ca un sac de cartofi)

Cu skiurile nu am mai apucat sa ne dam pentru ca erau luate toate si nu am mai asteptat sa prindem o pereche.

In sfarsit, a fost foarte misto. Desteapta X1, rapid X5-ul si incapator X6-ele. Dar mai ales, nemtii foarte de treaba. Toate gratuite.

Doar ca a tipat un neamt prin statie la mine cand am intors cu frana de mana “My CAR!!!”. Bine, nu i-am facut mare lucru masinii, doar ca e urat sa vezi un tip cu viteza ca intoarce masina cu frana de mana…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *