mewithglasses

Stai toată ziua cu ochii în monitor?

În ultimele luni am avut o perioadă nebună. La propriu. După ce am făcut 2 ani de freelancer, am avut niște proiecte care mi-au ocupat cam 12 ore/zi, uneori și mai mult (motiv pentru care n-am mai scris pe aici). Și multe dintre ele nu erau proiecte creative, ci cereau foarte multă atenție. Proiecte de UI/UX unde fiecare pixel trebuia să fie măsurat perfect. 

După câteva săptămâni de stat cu nasul în calculator, seara eram praf. Mă usturau ochii de parcă sudam toată ziua fără mască. Aveam ochii roșii, deși făceam pauze scurte destul de des.

Așa că am decis să îm protejez privirea de vultur cu o pereche de ochelari. Ochelari care nu au dioptrii, ci doar un filtru. Am testat mai multe lentile și până la urmă am mers pe Hoya Blue Control, care îmbină două chestii vitale pentru mine: nu-mi mai obosesc ochii și nu alterează culorile.

Am intrat în prima optică văzută (una de pe republicii, nu știu numele) și am dat comanda de o pereche de ochelari. Lentilele au fost undeva pe la 440 de lei și rama vre 300.

Nu știu dacă e mult sau puțin, probabil e mult pentru o pereche de ochelari, dar a fost cea mai bună investiție pe anul ăsta. Acum seara n-am absolut nicio problemă, ochii nu obosesc și nu sunt roșii. Mai bine așa decât să-mi stric privirea, zic eu.

Plus că, să recunoaștem, par și eu deștept!

 

2 thoughts on “Stai toată ziua cu ochii în monitor?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *