Steadicam pentru GoPro

gimbal-3-axisAnul trecut m-am apucat sa-mi fac un steadicam pentru GoPro. Am urmarit multe tutoriale pe youtube, sa imi dau seama cum functioneaza sistemul. Ca imi era dificil sa realizez cum exact functioneaza. Dupa o perioada, m-am apucat sa-mi fac si eu unul. Mi-am cumparat multe chestii, de la saibe pana la suruburi si tevi de aluminiu. Gauri, masuratori, calcule.

N-am reusit nici cum sa-l stabilizez perfect. Si 2mm daca miscai camera, incepea sa faca un balans ciudat fata-spate, si desi era o imbunatatire fata de camera tinuta in mana, tot nu era perfect.

Asa ca am lasat-o balta o perioada, pana reusesc sa il perfectionez. Dar intre timp, am primit minunea asta tehnologizata de la Razvan. E mult mai usoara, mult mai mica, mult mai inteligenta si stabilizeaza perfect orice miscare.

Are 3 motorase electromagnetice, 3 moduri de “stabilizare” si chiar daca fugi cu el in mana, filmarea iese de zici ca zbori. Prima oara am crezut ca o sa fie lag intre miscarea mea si miscarea camerei, dar reuseste sa te urmareasca imediat, poti sa sari si filmarea sa fie lina.

3

Mi-a luat putin sa ma obisnuiesc cu el, la inceput am crezut ca nici asta nu e cine-stie ce smecherie, dar dupa ce m-am prins de secretele lui, am observat ca e un fel de robotel care stie cum sa tina camera dreapta, fara sa tremure.

Are un joystick cu care poti schimba directa camerei sus-jos si stanga-dreapta, pentru calibrare. Cand il pornesti zici ca e Robocop, i se aprinde un bec rosu si incepe sa se miste singur in toate partile, pana se aseaza perfect drept.

2

Si o filmare cu jucaria (unele cadre sunt facute din fuga, mai am de lucrat putin la cum sa il tin, dar rezultatul mi se pare spectaculos chiar si asa).

Dar eu zic ca iti da impresia ca sunt filmate cu echipamente profesionale, de mii de dolari. Cred.

13 thoughts on “Steadicam pentru GoPro”

  1. Off-topic: capacele alea de AUDI pe un VW si “”mustatile” colierelor de plastic netaiate strica toata treaba. Cam tuning de bazar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *