Știți ce e nașpa la mașinile vechi?


Acum câteva posturi vă povesteam ce e mișto la mașinile vechi. Mulți au fost de acord, câțiva nu. Acum o să vă povestesc ce e nasol la mașinile vechi.

Sâmbăta trecută a intrat un amețit de taximetrist in mine. Făceam dreapta, la fel și el. Și pe strada pe care intram era o trecere de pietoni semaforizată și pietoni pe trecere. Am oprit, era sâmătă, soare, muzică bună. Și cum stăteam eu așa cuminte, am simțit buf. Ăla din spatele meu a crezut că eu am plecat și a pornit și el. Dar eu nu plecasem. Pietonul din fața mașinii mele s-a speriat, noroc că țineam frâna.

Ei bine, am fost la asigurare și mi s-a dat o listă cu 4 (patru!) service-uri cu care au ei contract. Două dintre ele mi-au spus că nu imi pot repara mașina pe motiv că e prea veche, că nu prea se găsesc piese pentru ea.

Unul din service-uri era reprezentanța Opel in Brașov, Victoria Global.

Păi să nu-ți fie dragi?

Kampur Com (reprezentanța Honda) n-a avut nicio problemă in a-mi repara mașina. Singura bubă e că sunt plini până după Revelion.

7 thoughts on “Știți ce e nașpa la mașinile vechi?”

  1. Pana la urma nu poti sa-i obligi sa-ti repare masina. Probabil ca le e peste mana sa-ti procure piesele.
    Iti recomand pentru tablarie tinichigeria Sierra Service de pe Traian Grozavescu. Iti faci rost frumos de piese (sau iti fac ei rost), te duci la ei, ti-o repari iar apoi iti recuperezi banii de la asigurare :)

    1. Asiguratorii au tendinta de a oferi mult mai putin decat as avea eu nevoie. Piesele nu costa mult, in schimb vopsitul e ala care face diferenta.

  2. Pai tocmai d-aia exista CASCO (si nu la EUROINS) ca sa iti repari masina dupa chipul si asemanarea ta si sa nu trebuiasca sa te tiganesti cu RCA-ul. Calitatea, boieria si prostia costa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *