TEDx la Braşov. Care-i scopul?

validare

TEDx Braşov are loc pe 29 Mai, Vineri, în Hălchiu la Conacul Heldsdorf.

Ca să nu existe niciun dubiu că vreau să fiu hater, vă spun că urmăresc clipuri TED săptămânal. Pe unele le-am văzut de zeci de ori, atât de mişto sunt.

Am fost la prima ediţie TEDx Piaţa Sfatului. N-am fost impresionat. Atunci s-a ţinut la Reduta şi a fost gratis. Acum se ţine într-un sat de lângă Braşov iar biletul costă 70 de Lei. Sper că faptul ăsta va ajuta organizatorii să facă un eveniment TEDx aşa cum trebuie.

Nu ştiu, poate am fost eu cu aşteptări prea mari, dar cu siguranţă nu credeam că vorbitorii vor veni şi vor povesti doar despre businessul lor, despre organizaţia pe care o conduc sau chestii de genul. Nu ştiu, dar Sir Ken Robinson nu cred că a menţionat vreodată numele firmei lui. A menţionat, evident, cu ce se ocupă, dar oamenii vin să asculte experienţe trăite de oamenii din domeniu, nu un advertorial de la un manager.

Că până la urmă baza TEDx este că discursurile se depărtează de corporaţii, religie sau politică. Nu vreau să aud cum o doamnă îmi povesteşte cum firma ei de organizări de evenimente a crescut cu 60% sau cum Braşovul are nevoie de mai multe şcoli de meserii.

Că asta ştim. Asta auzim şi la ştiri, citim şi pe facebook. Transmite o experienţă, o emoţie. Că altfel, what’s the point? (asta e titlul ediţiei)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *