TEDx Piata Sfatului

tedx piata sfatului
De TED am auzit acum cativa ani buni si am ramas client fidel. Am avut o groaza de invatat de la oamenii care vorbesc la evenimentele astea. Indiferent de domeniu prezentat am incercat sa invat ceva.

Cand am aflat ca se va tine si in Brasov am tinut mortis sa vin si sa ma minunez. Ei bine, de minunat nu am avut ocazia si nici motive dar am fost aici. Da, evenimentul a fost reusit din punct de vedere organizational. Impecabil as putea spune. In schimb, am avut ceva cu speakerii. Nu stiu, ori sunt eu prea pretentios cateodata ori sunt obisnuit cu conferintele TED de dincolo dar azi am fost plictisit.

Au fost cativa vorbitori interesanti, de exemplu Jeremy, Anca si Maximilian pe care i-am ascultat cu drag pentru ca au stiut cum sa te tina atent. La restul am vazut, cel putin la unii, prezentari PowerPoint. Motiv pentru care pe mine m-au pierdut din start. Le urasc. Si stiam ca la TED se vorbeste, nu se fac prezentari in genul, mai ales alea cu statistici si alea cu “cercetatorii au aratat ca 60% din… *boring*“.

Per total a fost ok, e un pas inainte si sper ca se va mai tine si o a doua editie, la care voi veni cu siguranta.

Mai jos aveti un video scurt, in curand si prezentarile complete.

P.S: X-ul din cuier a fost mortal. M-am amuzat teribil!

6 thoughts on “TEDx Piata Sfatului”

  1. Cred că speakerii de la noi mai au de învăţat despre cum se ţine o prezentare care să atragă publicul, despre cum să-şi afişeze ideea, despre cum să nu plictisească (vezi diferenţa dintre cuvântările ţinute şi filmul lui Sir Robinson). Iar despre publicul puţin numeros – cred că promovarea insuficientă a evenimentului, vremea frumoasă de afară şi lipsa unor speakeri “de calibru” au fost cauzele principale.

  2. Unii au uitat ca ideile trebuiau promovate, nu propria persoana… in rest.. cu totii mai avem de invatat si de lucrat cu sine.

    PS: si mie mi-a placut X-ul :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *