Timisoara Brands Tour 2014

Radu Badoiu
Radu Badoiu

De corporatisti ce suntem, miercuri seara la 18 am plecat spre Timisoara, cu masina mea. Curajos. Ne indreptam voiosi spre ceva ce se anunta a fi foarte misto.

Joi dimineata, cu ochii mici, am plecat spre fabrica Fornetti. Eu stiam ca sunt doar in Ungaria, habar n-aveam ca au o fabrica mare si in tara la noi. Din motive de igiena si siguranta, am fost toti goliti in buzunare si am lasat toate bijuteriile intr-un loc sigur si ne-am imbracat ca niste mici pufuleti in halate albe, cu palarie si bascheti de unica folosinta. Ne-au plimbat si ne-au explicat.

Evident, toate miturile din capul meu despre curatenie si igiena au fost sterse si mi-am dat seama ca probabil e printre cele mai curate fabrici prin care am fost. Poze, n-am. Ca n-aveam voie. Securitate si igiena, dupa cum ziceam.

Apoi am ajuns la Recas, care era pe un deal care semana cu backgroundul Microsoft XP, doar ca erau vii in loc de iarba. Unde l-am intalnit pe Marius care a reusit, cumva, sa ne tina captivati vreo o ora cu discutii despre vin. Eu de obicei ma plictisesc la discursuri lungi si elaborate, dar el a facut o paralela intre vin si oameni ce mi-a ramas in cap. A, si-am degustat un vin ce era cu 3 ani mai tanar ca mine. A fost extraordinar de bun.

Seara am poposit la Hanul Timisoreana unde am aflat ca ospatarii stiu doar de bere “Nepa”, “Inghe” si “Dimi”. Daca le zici tot cuvantul nu inteleg :)

A doua zi dimineata am fost la fabrica Timisoreana, unde pe un vant crud am stat si ne-am uitat in cazanele mari in care se face berea. Nu, n-am gustat nimic.

Apoi am plecat spre Hotel Timisoara, pana unde am preferat sa o luam la pas sa vizitam putin orasul. Si am descoperit ca Timisoara chiar are planuri si strategii pentru candidatura la Capitala Culturala Europeana, spre deosebire de Brasov, care se chinuie de un an si ceva sa isi gaseasca un logo.

Seara am mers la restaurantul Sabers, unde am mancat mai multe feluri de peste si fructe de mare care au fost pur si simplu divine. Si Ingrid, proprietara localului, are o mare pasiune si respect pentru client pana in punctul in care se pune la masa cu tine si incepe sa povesteasca cu un mare zambet despre orice.

Apoi sambata ne-am plimbat Prin Banat, proiectul Alexandrei. Ne-am urcat in masini si am vizitat Cula Turceasca din Ciacova, Conacul din Rudna, Conacul Mocsonyi din Foeni si Castelul Regal din Banloc.

banat2

Spre seara, cand soarele incepea sa apuna, ne-am dus la un barbeque party in Sag. Unde am stat pana spre dimineata unde am cantat, ne-am jucat Catan, am povestit si am asistat la urmatorul plan dictatorial mondial. Unde cica toata lumea trebuie sa se trezeasca la 8:30, nu vor fi dureri de cap si nici mahmureli iar deceptiile in dragoste vor fi limitate la maxim 2.

Duminica dimineata a fost trist. Trist pentru ca a trebuie sa ne luam la revedere de la niste oameni foarte draguti si sa punem punct unor zile extraordinare de care aveam nevoie ca altfel o luam pe aratura.

banat3

Dupa 1.200 de kilometri am ajuns acasa. Dar cu niste amintiri frumoase pentru care le multumesc celor trei fete de la PR Beta, care au pus la punct o organizare de exceptie si au reusit sa ne facem sa ne simtim ca acasa si ca intre prieteni de-o viata, desi pe unii abia acolo i-am cunoscut: Nebuloasa, Alexandra si Cristina.

Acest proiect este realizat de PRbeta Agency în colaborare cu Prin Banat.Branduri participante: TimișoreanaCramele RecașFornetti, Asociaţia Timișoara Capitală Culturală EuropeanăParteneri de mobilitate: Autonom-Rent-A-Car

Parteneri: FarmecHotel Timişoara şi Restaurant Sabres

Parteneri media: 24-FUNCtrl-D

 

Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *