real

Un poliţist nu a adaptat viteza la condiţiile de drum

Ştirea e simplă. Coloană oficială care ducea ceva fund de parlamentar acasă. Un poliţist pe motocicletă a căzut într-o groapă, motorul de ~280kg (un BMW) a căzut peste el şi l-a omorât.

Acum se caută vinovatul. Ba şeful poliţiei, ba ministrul, ba RADET.

Să vă zic una faină: Pe la începutul anilor 2000, nişte prieteni erau într-o Dacie, mergeau acasă. Pe pod in Triaj, fix după vârf, pe o curbă mai strânsă spre dreapta, pe banda 1 se lucra. Ei n-au apucat să facă mare lucru, au luat o groapă, roata s-a rupt şi au sărit de pe pod. Unul din ei a murit, fratele lui încă are un picior beteag.

Poliţia a dat verdictul direct: Nu au adaptat viteza la condiţiile de drum. Simplu. Chiar dacă lucrarea avea un panou la 1 metru înainte de lucrare, era foarte greu să o vezi fix după coama podului, într-o curbă. Şi la 40 la oră s-au dus…

Nici măcar nu s-au gândit că ar fi altul vinovat în afară de şofer. Clar.

//Nu sunt porc, dar parcă alta e situaţia când e unul de-al lor în belea, nu?

2 thoughts on “Un poliţist nu a adaptat viteza la condiţiile de drum”

  1. În situața prietenilor, ăia de au semnalizat lucrările ar trebui biciuiți în piață. În fiecare an. Nu știu dacă semnalizarea era la fel de defectuoasă și în cazul polițistului, dar presupun că da. În orice caz, o diferență majoră (din câte am citit) este faptul că pe polițist îl tot presa șeful să meargă mai tare; pe amicii tăi cred nu-i grăbea nimeni / nimic. Și încă una: dacă Dacia aia și-a pierdut roata dând într-o groapă la 40 la oră, poate (subliniez: POATE) că nu era chiar OK de mers pe șosele. Poate nici motocicleta nu era în perfectă stare; sau poate era. Concluzia însă este că zilnic se pierd vieți și cel mai probabil nimeni nu va fi tras la răspundere pentru că o mână se spală pe alta (dar mirosul de rahat persistă).

  2. Conditiile meteo nu erau chair optime, ploua, groapa era foarte mare, semnalizata cu garduri metalice(ca cele de la jandarmi), plus o banda galbena in jurul gardului.Sigur politistul avea viziera acoperita cu stropi de apa sau aburita,luminile stradale in zona respectiva sunt galben/portocaliu( lampi cu sodiu), deci conditii optime ca marcajul gropii sa fie aproape invizibil, carosabil umed, lumina de pe stalpi reflectata in toate partile de asfaltul ud… N conditii de producere a uni accident.
    Ziua cand am vazut mizeria aia de lucrare am zis…”isi rupe capu’ unu’ aici”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *