timpul

Vrei ca un angajat să nu lucreze nimic? Bagă-l în ședințe!

Nu mă pricep la management, și cât am făcut facultatea, nimeni nu mi-a zis adevărul crud de pe “teren”. Așa că a trebuit să învăț singur, la fața locului, care-i mersul. 

Stând lângă oameni care lucrează în companii mari sau în start-up-uri, observ același pattern dăunător pentru productivitate: Ședințele.

Zău, eu nu le înțeleg. Anul trecut eram și eu nevoit să particip la o ședință matinală numită “daily scrum”. Dacă prima oară părea interesant, am observat că nu au niciun outcome notabil. Intrau 30 de oameni într-un call pe skype, și toți spuneau la ce lucrează în ziua respectivă, care sunt problemele pe care le întâmpină, ce au făcut etc.

Pe hârtie, sună ideal. Realitatea era foaaarte diferită.

Intram în call, stăteam 5 minute să zică toți “hello”, și se începea. Fiecare zicea ce-a făcut ieri și ce face azi. Doar că 85% din participanți spuneau “ieri lucrat la taskul X și azi continui să lucrez la asta”. Și așa făceau toți. Și toți trebuiau să stea și să asculte același discurs de la 30 de oameni. Sau 50. Sau cât are echipa. Stăteai o oră, fără ca vreo informație reală să fie disponibilă. O să ziceți că managerul afla la ce lucrează, dar oricum astea le poate afla foarte ușor, dintr-un click, din jira, fără ca restul echipei să piardă o oră din opt pentru nimic.

Apoi oricum era alt meeting cu fiecare departament în parte: designul, developmentul, QA-ul etc. Unde, uneori, discutai chestii palpabile, dar și acolo mai pierdeai 30-40 de minute degeaba, iar la final, mergeai la o cafea și a trecut un sfert de zi, fără să faci nimit productiv.

Uneori mai era un meeting și pe la mijlocul zilei, doar să fie. Și nu am văzut chestia asta la mine. Am lucrat alături de multi developeri sau oameni din companii care au același program. Manager de echipă să fiu, las oamenii să-și facă treaba și dacă au probleme, pot să-mi zică.

Oricum, atât de bine gândite sunt daily scrum-urile astea încât mulți spun “hello”, pun skype-ul pe mute și își văd de treabă și mai spun “bye” la sfârșit.

4 thoughts on “Vrei ca un angajat să nu lucreze nimic? Bagă-l în ședințe!”

  1. Tu gandesti normal si productiv, dar sunt manageri si manageri… unii sunt “people’s manager” si nu au treaba cu activitatea propriu-zisa… Sunt niste supra-veghetori care au si ei de raportat cum tin in frau si cum echipa zbarnaie… Si raportul lor e plin de meeting-uri… Cu cine vrei sa le faca? Singuri?

  2. Avand o orecare experienta in domeniu si in special pe partea de team planning, consider ca scrum-urile prea mari i.e. 30 de insi denota un management precar. Solutia e impartirea in echipe mai mici de tip ‘pizza box’ unde maximul de resurse alocate e de 12 oameni, adica 2 * pizza boxes. Asadar problema ineficientei nu sunt sedintele ci sistemul de management unde se zgarcesc sa aloce mai multi manageri la echipe mai mici – fenomen foarte intalnit in offshore unde PM-ii se vad niste voievozi ce cârmesc o armata de sute cu doar un fisier de excel viu colorat, cand de fapt totul e, dupa caz, un spectacol de Bolywood (pun intended) sau o productie de Sergiu Nicolaescu.

  3. Consider ca sedintele care nu au un obiectiv comun, o agendă clară a discuţiilor, stabilirea participanţilor şi abordarea punctata a subiectelor precise ajungandu-se pana la final la niste decizii clare pot fi considerate fara doar si poate timp pierdut. Dupa parerea mea o sedinta nu ar trebui sa dureze mai mult de o ora jumate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *