designer

Vrei să te ajut pe gratis cu ceva logo?

Titlul e clickbait, nu fiți naivi. 

Sunt mulți oameni cu care n-am nicio legătura (nici business, nici personală), ne știm de pe facebook, că mi-a dat friend request și i-am dat accept din greșeală(Sau cel mult un prieten al unui prieten. ), care mă roagă tare mult să îi fac o chestie mică. 

Ultima oară când am făcut greșeala asta a fost ceva de genul: Uite, noi avem logo-ul dar nu e făcut digital. Îți trimit o poza cu el. Erau 3 elemente, persoana părea super-prietenoasă așa că am zis că o fac.

Am făcut-o, și n-am știut în ce mă bag.

Am început perioada în care eram mai mult pe drumuri, așa că timp liber fix ciu-ciu. Dar persoana respectivă îmi trimitea mailuri mai des decât un recuperator din Pantelimon în care logo-ul ăla simplu se modifica și se complica pe oră ce trecea. Și pe lângă mailuri, la care răspuneam în 2-3 zile din cauza accesului mai dificil la net, mă și suna. I-am explicat că sunt în roaming, că sunt plecat, că stau prost cu timpul. Fiind o chestie pe gratis, mă așteptam să înțeleagă. Dar nu. Și eu sunt și prostănac, că nu pot să-i zic “Auzi, bă, ia scoate banu’ sau vezi-ți de treabă și lasa-mă-n durerea mea“, cum ar fi fost normal.

I-am făcut modificările, iar a vrut altele. Greu, ce-i drept, dar le-am făcut. Mailurile tot curgeau și mă tot lua cu chestii de genul “A, ești în concediu? Păi înseamnă că ai 30 de minute să faci modificările” sau “Păi pe avion ce faci? Poți să faci modificările“. De parcă mă plătea bani buni, așa mă simțeam.

Oricum, la un moment-dat mă sunau și alte persoane din partea omului, ca să mă întrebe cum merge. Prost am fost că nu am făcut ce era natural. Am terminat, la un moment-dat. Am trimis logo-ul și ghiciți ce s-a întâmplat?

Exact. Nimic. Nici măcar un “Merci, bă”. Nimic. Am trimis un mail după, ca tăntălăul, să întreb dacă-i ok. Niciun răspuns. După câteva săptămâni am văzut că au început să folosească logo-ul. Dar faine maniere.

De asta nu mai fac nimic pe gratis decât dacă am fooooarte mult timp liber sau suntem prieteni foaaaarte buni. Că sunt pățit. Și prefer să nu.

 

2 thoughts on “Vrei să te ajut pe gratis cu ceva logo?”

  1. Parca ma vad pe mine doar ca la dimensiuni putin mai mici sa zic asa… am facut chestii pe gratis la rugamintea unui prieten care avea un client cu un site… si tot cam la fel pai fami si aia fami si aia… am zis de atunci e ultima data nene cand mai lucrez free, pai ce ma gastigat la loz in plic…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *